Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν φυσικές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπό τους. Είτε εμφανίστηκαν αργά με κάθε χρόνο που περνούσε είτε προκλήθηκαν από επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου, όπως το χαμόγελο, οι ρυτίδες του προσώπου είναι απολύτως φυσικές.

Και ενώ κάποιες προτιμούν να γεμίσουν αυτές τις γραμμές με δερματικό συμπλήρωμα ή Botox, άλλες βασίζονται στη δύναμη του μακιγιάζ για να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να εξομαλύνουν την επιδερμίδα τους.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, φαίνεται ότι κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να κρύψει τέλεια αυτές τις φυσικές ρυτίδες. Η μακιγιέρ Brenna D τόνισε χαρακτηριστικά στο thelist.com: «Το δέρμα είναι ζωντανό, κινείται και προσαρμόζει τακτικά τη θερμοκρασία του. Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με το να αισθάνεστε σίγουρες για το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια μιας εξόδου, αλλά είναι σημαντικό να είστε ρεαλίστριες».

Έτσι, αν σας έχει αποθαρρύνει το γεγονός ότι το μακιγιάζ σας «τσαλακώνεται» κάτω από τα μάτια σας, να είστε σίγουρες ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. Και παρά τα όσα μπορεί να βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρόσωπο κανενός δεν είναι απόλυτα απαλλαγμένο από τις ρυτίδες. Είτε έχετε την τάση να βάζετε αρκετές στρώσεις του αγαπημένου σας αντιγηραντικού κονσίλερ κάτω από τα μάτια σε μια προσπάθεια να κρύψετε αυτές τις ρυτίδες, είτε απλά το έχετε εγκαταλείψει εντελώς, υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας όσο το δυνατόν πιο λεία.

Ένα έξυπνο hack για να εφαρμόσετε το κονσίλερ σας

Το creasing, όπως είναι ο όρος, κάτω από τα μάτια συμβαίνει όταν τα προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά το παχύ concealer, εγκαθίστανται σε αυτές τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν εφαρμοστεί πολύ concealer πάνω σε μη προετοιμασμένη επιδερμίδα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ είναι να δημιουργήσετε μια ενυδατωμένη βάση με μια ενυδατική κρέμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε και εφαρμόστε το foundation και το concealer σας ως συνήθως με όποια τεχνική προτιμάτε, φροντίζοντας να μην το παρακάνετε με την ποσότητα.

Το επόμενο βήμα είναι το πιο σημαντικό. Πριν πάρετε τη σταθεροποιητική σας πούδρα για να διατηρήσετε το μακιγιάζ στη θέση του, πιάστε το beauty blender σας. «Όλες έχουμε φυσικές γραμμές εκεί, είναι φυσικό να έχουμε», λέει η beauty influencer Nina Ubhi σε ένα βίντεο στο YouTube αναφερόμενη στο εν λόγω θέμα. «Τώρα, ο λόγος που βλέπεις αυτές τις γραμμές να ενισχύονται αργότερα μέσα στην ημέρα είναι ότι έχεις concealer ή foundation προϊόντα που “κάθονται” σε αυτές τις γραμμές».

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε εντελώς το προϊόν από αυτές τις γραμμές πριν το σβήσετε με πούδρα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε την άκρη του σφουγγαριού ομορφιάς σας και σπρώξτε το απαλά προς τα πάνω για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε προϊόν από το εσωτερικό της πτυχής. Στη συνέχεια, σταθεροποιήστε την περιοχή κάτω από το μάτι με λίγη πούδρα, πιέζοντας απλά στην περιοχή. Η πούδρα θα εξομαλύνει τα πάντα, χωρίς να κάθεται πάνω σε γραμμές γεμάτες concealer. Τέλος, σκουπίστε τυχόν περίσσεια πούδρας με ένα μικρό, καθαρό πινέλο.