Κονσίλερ ή make up, τι εφαρμόζεται πρώτο

Ποια η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε


ΓΥΝΑΙΚΑ
17:34
14/10/2020
Κονσίλερ ή make up, τι εφαρμόζεται πρώτο
loading

Αν είστε από εκείνες τις γυναίκες που ακόμα δεν έχετε αποσαφηνίσει για το αν πρέπει πρώτα να εφαρμόζετε το κονσίλερ ή το make up σας κατά την διάρκεια του μακιγιάζ η απάντηση έρχεται από τους ειδικούς του χώρου και είναι κατηγορηματική: πρώτα εφαρμόζετε το make up και στη συνέχεια το κονσίλερ σας.

Το make up που εφαρμόζεται πρώτο δημιουργεί ένα είδους «καμβά» πάνω στον οποίο θα «ζωγραφίσετε» με το μακιγιάζ σας. Έτσι, πάνω από αυτό θα εφαρμόσετε το κονσίλερ στα «προβληματικά» σημεία τα οποία χρειάζονται επιπλέον κάλυψη. Φυσικά, είναι περιττό να αναφερθεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του κονσίλερ κάτω από τα μάτια για να κρύψετε τις σακούλες, εφόσον αυτές υπάρχουν.

Η μοναδική περίπτωση που το κονσίλερ εφαρμόζεται πριν το make up είναι όταν πρόκειται για κονσίλερ διόρθωσης χρώματος. Αυτός ο τύπος κονσίλερ εφαρμόζεται πριν το make up και το συνηθισμένο κονσίλερ -πάντα μετά το primer- για να βοηθήσει την εξομάλυνση του χρώματος σε περιοχές του προσώπου που είναι αποχρωματισμένες.

Ο λόγος, λοιπόν, που η σειρά εφαρμογής των δύο αυτών προϊόντων είναι η συγκεκριμένη είναι γιατί σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερο προϊόν. Όταν εφαρμόζετε πρώτα το make up, χρειάζεστε μόνο ελάχιστη ποσότητα από το κονσίλερ για τα σημεία που χρειάζονται επιπλέον κάλυψη. Επίσης, αν ακολουθείτε την αντίθετη σειρά μπορεί με το make up να «σβήσετε» την δουλειά που κάνει το κονσίλερ, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιείτε άσκοπα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει