Αναστενάζετε. Ξεφυσάτε με παράπονο. Βασανίζεστε γιατί δεν γνωρίζετε ή δεν είστε βέβαιη για τα συναισθήματά του. Προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τις κινήσεις του. Θέλετε να τον κάνετε – με κάθε τρόπο- να πει τι νιώθει για σας.
Ξέρετε όμως γιατί οι άνδρες δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους;

Οι άντρες από τη φύση τους έχουν μάθει να είναι σκληροί. Και έχουν μάθει ότι εάν δείξουν σε μία γυναίκα από νωρίς μάλιστα τα συναισθήματά τους, θα χάσουν τον ανδρισμό τους. Ακόμα και σήμερα, σπάνια αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους και συνεπώς τα συναισθήματά τους.

Γι’ αυτό και το να κάνουν πλέον την πρώτη κίνηση απαιτεί τεράστια προσπάθεια. Άλλωστε, όλοι φοβούνται την απόρριψη. Μάλιστα, αναρωτιούνται εάν έχουν κάνει τη σωστή επιλογή. . Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί έχουν πάντα επιφυλάξεις και αμφιβολίες, που δεν τους επιτρέπουν να εκφράσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

Υπάρχουν και οι άνδρες όμως που φοβούνται να δεσμευτούν. Κι όταν έρχεται αυτή η στιγμή, πολιορκούνται από αμφιβολίες και αγωνίες εάν αυτή που έχουν κοιτάξει είναι η σωστή γυναίκα. Και πίσω πάντα από αυτές τις αμφιβολίες, υπάρχει ο φόβος ότι χάσουν την ελευθερία τους και την αυτονομία τους.

Γι’ αυτό και το πιο χαρακτηριστικό για να καταλάβετε εάν πράγματι νιώθουν κάτι για σας, είναι οι πράξεις τους. Οπότε, δείτε τι κάνουν ή τι είναι ικανοί να κάνουν για σας, για να τους καταλάβετε.