Είτε είστε βίγκαν είτε απλά περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, τα βιολογικά προϊόντα, που χρησιμοποιούν συνήθως πιο φυσικά, απλά συστατικά από τα αντίστοιχα κανονικά τους, μπορεί να έχουν μπει ήδη στην ζωή σας.

Μια βιομηχανία που έχει ήδη «επιβιβαστεί» στο «τρένο» των βιολογικών προϊόντων είναι τα προϊόντα βαφής μαλλιών, τα οποία βρίσκονται, σχεδόν, παντού σύμφωνα με το Byrdie, καθώς χρησιμοποιούν λιγότερες χημικές ουσίες και παρασκευάζονται με βιολογικά βότανα.

Επειδή αυτά τα προϊόντα συνήθως δεν περιέχουν αμμωνία, η βιολογική βαφή μαλλιών είναι ιδανική για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Είναι όμως αυτά τα προϊόντα πραγματικά καλύτερα για εσάς από την κανονική βαφή μαλλιών; Και είναι πραγματικά εξίσου αποτελεσματικά στο να σας δώσουν το ζωντανό χρώμα μαλλιών που θέλετε;

Η βιολογική βαφή μαλλιών περιέχει λιγότερες σκληρές χημικές ουσίες

Bαφή μαλλιών

Για να αποφύγουν τις βαφές μαλλιών με αμμωνία -το συστατικό που χρησιμοποιείται συνήθως επειδή επιτρέπει στη βαφή να εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα της τρίχας και να προσθέσει αυτή τη μόνιμη, πλούσια απόχρωση- πολλές είναι εκείνες που έχουν στραφεί στη βιολογική βαφή μαλλιών, η οποία περιέχει βιολογικά συστατικά, χωρίς φυτοφάρμακα.

Η βιολογική βαφή μαλλιών δεν περιέχει, επίσης, αμμωνία και χρησιμοποιεί λιγότερο σκληρές χημικές ουσίες, όπως το MEA, το οποίο προέρχεται από το έλαιο καρύδας. Ωστόσο, όπως εξηγεί το Mane Addicts, αυτά τα προϊόντα εξακολουθούν να περιέχουν κάποια συνθετικά ρυθμιστικά pH προκειμένου να χρωματίσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά σας. Μια 100% οργανική μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς χημικές ουσίες δεν υπάρχει στην αγορά.

Η οργανική βαφή μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με την κανονική βαφή

Bαφή μαλλιών

Ένα άλλο ωραίο πράγμα σχετικά με τη βιολογική βαφή μαλλιών είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά με την κανονική βαφή, όπως εξηγεί το healthdigest.com. Η Sayaka Lee, ιδρύτρια του organic κομμωτηρίου Blow Me Away, δήλωσε στο Mane Addicts ότι ορισμένα βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούν «τεχνολογία μοριακού μίγματος (MBT)».

Αυτή δεν είναι άλλο από ένα ισχυρό σύστημα χρωματισμού που επιτρέπει στη βαφή μαλλιών να εξαφανίζει κάθε γκρίζα τρίχα και να παρέχει φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής. Με την κατάλληλη συντήρηση στο σπίτι, το χρώμα σας θα μπορούσε να διαρκέσει εξίσου πολύ με τη χρήση μιας κανονικής βαφής μαλλιών. Επειδή οι βιολογικές βαφές χρησιμοποιούν παρόμοια διαδικασία με τις μη βιολογικές βαφές, το χρώμα είναι εξίσου μόνιμο και όμορφο.

Ωστόσο, και αυτές περιέχουν κάποιες χημικές ουσίες. «Καμία μόνιμη βαφή μαλλιών δεν είναι εντελώς απαλλαγμένη από βλάβες», εξηγεί το Mane Addicts. Αλλά η οργανική βαφή μαλλιών μπορεί να προκαλέσει λιγότερη ζημιά από την κανονική βαφή μαλλιών, λόγω της ελάχιστης ποσότητας σκληρών συστατικών. Πριν, όμως, αλλάξετε τη βαφή των μαλλιών σας, φροντίστε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία. Ο τύπος μαλλιών του καθενός είναι διαφορετικός και η λήψη μιας σύστασης θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια βαφή μαλλιών είναι η καλύτερη για εσάς.