Ως το απόλυτο sunshine girl, η Ζιζέλ Μπούντχεν εμπνέει πολλές γυναίκες να την μιμηθούν όταν έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες. Αλλά δεν είναι μόνο το χρυσό μαύρισμα και η λαμπερή επιδερμίδα που αποτελούν πρότυπο για πολλές. Είναι και τα χρυσαφένια και ολομέταξα μαλλιά της.

Ζιζέλ: Ο hair colorist του σούπερμοντελ αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά για τα ηλιοκαμένα μαλλιά της

Ο Bernardo Vasconcelos, ιδρυτής της εταιρείας BCo. Salon στο Λονδίνο, και hair colorist του επιτυχημένου μοντέλου από τη Βραζιλία, μοιράστηκε με το Glamour όλα τα μυστικά για τις φυσικές ανταύγειες της Ζιζέλ -φροντίζει επίσης μερικά άλλα διάσημα μοντέλα από τη Βραζιλία, όπως η Αντριάνα Λίμα και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο.

«Στη Βραζιλία, κάνουμε κάτι μοναδικό για κάθε πελάτη -γι’ αυτό και η τεχνική φαίνεται τόσο φυσική», λέει. «Δεν πρόκειται ποτέ να δείτε μόνο ξανθές ή μελαχρινές στο κομμωτήριό μου- αντίθετα, θα δείτε διαφορετικές αποχρώσεις να περνούν μέσα από τα μαλλιά, γεγονός που δημιουργεί ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι ηλιόλουστα μαλλιά -φυσικά, σέξι και αβίαστα», συμπληρώνει.

Η τεχνική του περιλαμβάνει τη ζωγραφική του χρώματος στα μαλλιά με ελεύθερο χέρι, και δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων λευκαντικών και χρωμάτων, τοποθετώντας χρώμα μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Ένας από τους βασικούς τομείς -και μια τεχνική που είναι ορατή στη Ζιζέλ– είναι να περιλαμβάνει ανοιχτότερα κομμάτια γύρω από το πρόσωπο για να «φέρει περισσότερη λάμψη στο δέρμα».

«Ό,τι βάζετε στα μαλλιά της πελάτισσας που μοιάζει πολύ σκληρό ή πολύ τεχνητό δεν κολακεύει και κάνει την πελάτισσα να φαίνεται μεγαλύτερη ή σαν να προσπαθεί πολύ σκληρά να πετύχει αυτό το look», λέει. «Τα μαλλιά θα είναι πιο υγιή αν χρησιμοποιείτε λιγότερες μεμβράνες σε αυτά».

Γιατί η Ζιζέλ προτιμά τις φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά της

Τόσο η Ζιζέλ, όσο και άλλες πελάτισσες του βεληνεκούς της, ζητούν μαλλιά που είναι «εξαιρετικά φυσικά αλλά λαμπερά, πολύ σέξι και αβίαστα», λέει ο Vasconcelos. «Αν είναι υπερβολικό, δεν τους αρέσει γιατί φαίνεται χυδαίο -αν είναι πολύ διακριτικό, τότε καταλήγει να είναι βαρετό».

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, ο Vasconcelos συνιστά να ζητήσετε απλώς από τον κομμωτή σας ένα ηλιοκαμένο look, αντί να επιλέξετε το balayage. «Μερικές φορές καταλήγεις σούπερ ξανθιά και τα μαλλιά είναι ξηρά, οπότε η συμβουλή μου είναι να ζητάς πάντα ένα ηλιοκαμένο look».