Ένας από τους πολλούς λόγους που το μηλόξυδο είναι τόσο δημοφιλές είναι επειδή προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με το University of Chicago Medicine, το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος και μπορεί να ελέγξει τα βακτήρια που βρίσκονται στις σαλάτες.

Ωστόσο, αν και είναι ευεργετικό, το μηλόξυδο δεν μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα υγείας, όπως η θανάτωση καρκινικών κυττάρων ή ο έλεγχος της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πώς να προσθέσετε μηλόξυδο στη διατροφή σας

Μηλόξυδο

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο μηλόξυδο στη διατροφή σας, μπορείτε απλώς να το προσθέσετε στις συνταγές φαγητού και ποτών σας. Σύμφωνα με το PopSugar, όταν προστίθεται στα smoothies, η γεύση του μηλόξυδου καλύπτεται, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη του χωρίς να σας δυσανασχετεί το άρωμα.

Μια κουταλιά της σούπας είναι συνήθως μια καλή ποσότητα για προσθήκη σε οποιοδήποτε smoothie, αλλά πιθανότατα θα έχει καλύτερη γεύση με αρωματικά συστατικά, όπως μπανάνα ή ξηρούς καρπούς. Αποφύγετε τη χρήση μηλόξυδου σε smoothies που έχουν περισσότερη βάση εσπεριδοειδών λόγω της ποσότητας του οξέος, τονίζει το PopSugar.

Μηλόξυδο

Εκτός από τα smoothies, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα στο ντρέσινγκ της σαλάτας σας ή να φτιάξετε μια σπιτική βινεγκρέτ ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική σε άλλες σάλτσες σαλάτας. Επιπλέον, το μηλόξυδο μπορεί να προστεθεί στα ποτά, ωστόσο, θα θελήσετε να ακολουθήσετε έναν παρόμοιο κανόνα με τα smoothies. Το μηλόξυδο θα έχει καλύτερη γεύση σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως χυμό μήλου ή βανίλια, αντί αν το αραιώνατε απλά με νερό.

Θα πρέπει, όμως, πρώτα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο εάν παίρνετε φάρμακα, καθώς, σύμφωνα με το BBC Good Food, άτομα που παίρνουν διουρητικά ή χάπια νερού ή έχουν στομαχικά προβλήματα μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από το μηλόξυδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει σωστά το ξύδι πριν το χρησιμοποιήσετε και μην το χρησιμοποιείτε ποτέ πολύ, καθώς μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.