Είναι βουτυρώδη, νόστιμα και συνδυάζονται υπέροχα σχεδόν με το κάθετι. Δεν χρειάζεστε άλλο λόγο για να λατρέψετε τα αβοκάντο. Κι όμως υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο η κάθε γυναίκα θα έπρεπε να τα συμπεριλάβει στη διατροφή της. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα αβοκάντο είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κάθε γυναίκα.

Αβοκάντο

Αβοκάντο: Αυτός είναι ο λόγος που τα αβοκάντο είναι τόσο ωφέλιμα για τις γυναίκες

Σίγουρα, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, αλλά είναι κυρίως με τη μορφή υγιών μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη βοηθούν στη θρέψη των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών ενώ υποστηρίζουν τη συνολική υγεία με πολλούς τρόπους, αναφέρει το Women’s Health Magazine.

Η διαιτολόγος Sonya Angelone, εξηγεί συγκεκριμένα πως «Το λίπος στο αβοκάντο συμβάλλει στην αύξηση της απορρόφησης των λιποδιαλυτών βιταμινών και άλλων υγιεινών φυτικών ενώσεων. Μπορούν, επίσης, να μειώσουν τη φλεγμονή, να μειώσουν την αύξηση της ινσουλίνης μετά τα γεύματα και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο χορτάτες και πιο πιθανό να φάτε λιγότερο στο επόμενο γεύμα».

Γυναίκα τρώει αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με ζωτικά θρεπτικά συστατικά

Εκτός από μια καλή δόση υγιεινών λιπών, το αβοκάντο είναι γεμάτο με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Κ και το κάλιο, τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των οστών και της αρτηριακής πίεσης. Το φυτοχημικό περιεχόμενό τους συμβάλλει, επίσης, πολύ στην υποστήριξη της καλής όρασης, σύμφωνα με το Medical News Today, ενώ περιέχουν, επίσης, φυλλικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για μια υγιή εγκυμοσύνη. Ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ακόμη ότι το αβοκάντο μπορεί να έχει αντικαρκινικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Κομμένο αβοκάντο

Τι να προσέχετε κατά την κατανάλωσή τους

Ωστόσο, ένα μειονέκτημα του αβοκάντο, σύμφωνα με το healthdigest.com, είναι ότι περιέχει περίπου 21 γραμμάρια λίπους (περίπου 250 θερμίδες) για ένα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους. Η Sonya Angelone εξηγεί στο Woman’s Health Magazine ότι «Οι γυναίκες σε μια μέση δίαιτα χρειάζονται περίπου έξι μερίδες λίπους την ημέρα -ή την ποσότητα λίπους σε ένα αβοκάντο». Εάν η αύξηση βάρους είναι μια ιδιαίτερη ανησυχία, μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την πρόσληψή σας σε μισό αβοκάντο την ημέρα. Προσθέτει επίσης, «Είναι θέμα του πώς θέλεις να κατανείμεις τις καθημερινές μερίδες λίπους σου».