Για το 2022 οι hair stylists προβλέπουν απαλά layers και διαστάσεις. Ο επαγγελματίας κομμωτής Justin Toves-Vincilione είπε στο Today ότι πιστεύει ότι θα χρησιμοποιηθούν πολλές τεχνικές κουρέματος και δημιουργίας υφής από τους στυλίστες για να δώσουν στις πελάτισσές τους κομψά κουρέματα χαμηλής συντήρησης με ρετρό ατμόσφαιρα.

Τα χτενίσματα της δεκαετίας του 1970, για παράδειγμα, αποκτούν τη δική τους αναδιαμόρφωση το 2022 με την επανεμφάνιση των curtain bags, σύμφωνα με το Real Simple. Πρόκειται για ένα κούρεμα της δεκαετίας του 1970 με μεγαλύτερη διάρκεια και περίγραμμα προσώπου από κάποια άλλα ρετρό στυλ με αφέλειες. Ο λόγος που το επιλέγουν πολλές γυναίκες; Το γεγονός ότι τα curtain bags θέλουν ελάχιστο styling, καθώς και το ότι αναπτύσσονται εύκολα.

Μπρι Λάρσον

Ωστόσο, τα bangs και τα layers δεν είναι τα μόνα κουρέματα σε ρετρό στυλ που ανανεώνονται το 2022. Το bob, ένα εμβληματικό στυλ από τη δεκαετία του 1920, κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του στη δεκαετία του 2020.

Αυτό είναι το bob το οποίο θα κυριαρχήσει το 2022

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για το «power bob» όταν πρόκειται για τα trending χτενίσματα του 2022. Η Amy Abramite, η δημιουργική διευθύντρια και στυλίστρια στο Maxine Salon, είπε στο Real Simple πώς το «Succession» του HBO είναι υπεύθυνο για την τάση των κοντών και αυστηρών κουρεμάτων. Αυτό το bob βρίσκει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1920, αλλά υιοθετήθηκε ξανά σε όλη την ποπ κουλτούρα -από την Ούμα Θέρμαν στο «Pulp Fiction» έως τη Ρόζαμουντ Πάικ στο «Gone Girl».

Αν και αυτό το bob είναι εξαιρετικό για όσες θέλουν να κάνουν μια δήλωση με το αμβλύ κούρεμά τους, υπάρχει ένας διαφορετικός τύπος bob που εμφανίζεται παντού: το bob μέχρι τους ώμους. Η Ρις Γουίδερσπουν, η Μπρι Λάρσον και η Τζούλια Ρόμπερτς έχουν όλες εμφανιστεί με αυτή τη μακρύτερη, πιο χαλαρή εκδοχή του κλασικού bob.

Ο hairstylist των διασημοτήτων Χάρι Τζος εξήγησε στο περιοδικό Glamour ότι το bob μέχρι τους ώμους είναι ευέλικτο ενώ εξακολουθεί να έχει την «επίδραση ενός bob κουρέματος». Με το μεγαλύτερο μήκος, εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να πιάνετε τα μαλλιά σας πίσω όταν ο καιρός είναι ζεστός. Σε αντίθεση με το πιο κοντό και αυστηρό bob στο στυλ της ιέρειας του στυλ Άννα Γουίντουρ, το bob μέχρι τους ώμους έχει «πολύ ανάγλυφα» άκρα», εξηγεί ο Τζος, καθιστώντας τα «πιο απαλά και πιο μαλακά». Στο τέλος, καταλήγει, παίρνεις κάτι πιο ανέμελο με περισσότερη ευελιξία.