Ο oίκος Gucci παρουσιάζει τα καινούργια του γυαλιά ηλίου και οράσεως για άνδρες και γυναίκες. Συνδυάζοντας αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής και σύγχρονα υλικά, τα νέα αυτά γυαλιά συναρπάζουν με το ρετρό τους στιλ, που υπογραμμίζεται από τις όμορφες διάστικτες αποχρώσεις του καφέ της Αβάνας σε τολμηρές φόρμες, αποπνέοντας την αίσθηση της κομψής δεκαετίας του ’60.

Εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κατασκευή που πέρασε από γενιά σε γενιά, τα μοντέλα αυτά διακρίνονται από μια δεξιοτεχνική επεξεργασία χειροποίητου φινιρίσματος, που προσδίδει στο υλικό τους μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Τα υπέροχα διάστικτα γυαλιά ηλίου και οράσεως Havana, σε χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, όπως και σε μπλε, κόκκινο και καφέ, παντρεύουν την ρετρό αίσθηση με τη σύγχρονη και διακριτική νότα του Gucci.

Μια καινοτόμα χειροποίητη διαδικασία συγκόλλησης έχει χρησιμοποιηθεί στα δίχρωμα μοντέλα, δημιουργώντας αποκλειστικούς συνδυασμούς μεταξύ του τολμηρού καφέ πάνω μέρους και του λεπτού, διάφανου κάτω μέρους. Τα γυαλιά αυτά έχουν φακούς στους ίδιους τόνους ή ντεγκραντέ φακούς, ή καινοτόμους φακούς υπέρυθρων που προστατεύουν τα μάτια από τις επιπτώσεις της ζέστης, με κομψό αποτέλεσμα καθρέπτη στην πρόσοψη. Φίνες λεπτομέρειες κοσμούν τα μοντέλα αυτά, όπως τα λειτουργικά μεταλλικά στοιχεία, με το μίνιμαλ μεταλλικό μοτίβο Web να αναδεικνύεται μέσα από λαμπερά και ματ φινιρίσματα. Στους βραχίονες, η ειδική άρθρωση πέντε δακτυλίων εξασφαλίζει απόλυτη άνεση, ενώ τα ακροβραχιόνια διακοσμούνται από την φωτογραφικά χαραγμένη πλακέτα GG.

Κατ’ αποκλειστικότητα για τα καφέ και μαύρα χρώματα Havana, τα γυαλιά ηλίου και οράσεως είναι από βιολογικής προέλευσης ασετάτ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο υλικό που διακρίνεται για την ίδια άνεση και ποιότητα των πιο εκλεκτών πλαστικών που χρησιμοποιούνται σήμερα στην βιομηχανία οπτικών, αλλά μεγάλο μέρος των συστατικών του είναι από πηγές φυσικής προέλευσης. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι εκπομπές CO2 από την διαδικασία παραγωγής του υλικού, συνδράμοντας έτσι στην δέσμευση του Gucci επί περιβαλλοντικών θεμάτων (μοντέλα GG3744/S, GG3747, GG1089).

Τα νέα γυαλιά ηλίου και οράσεως Gucci για άνδρες και γυναίκες είναι διαθέσιμα παγκοσμίως στις μπουτίκ Gucci και σε επιλεγμένα high-end οπτικά καταστήματα.