Ο οδοντίατρος είναι από εκείνους τους γιατρούς που οι περισσότεροι αποφεύγουν να επισκεφθούν. Ωστόσο, η στοματική υγιεινή και το λαμπερό χαμόγελο πρέπει να συγκαταλέγονται πάντα στις προτεραιότητες σας. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν αρνείστε πεισματικά να επισκεφτείτε το γιατρό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιες έξυπνες συμβουλές στο σπίτι για να αποκτήσετε ένα λαμπερό χαμόγελο, με φυσικές πρώτες ύλες, που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας.

Πάστα με βασιλικό

Μία πάστα με βασιλικό, σε συνδυασμό με λίγο σιναπέλαιο, αποδεικνύεται άκρως ευεργετική για την υγιεινή των δοντιών σας. Λιώστε δύο φυλλαράκια βασιλικού στο γουδί με λίγο σιναπέλαιο και βουρτσίστε τα δόντια σας με την πάστα που θα δημιουργηθεί. Και τα δύο συστατικά έχουν αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγιεινή της στοματικής σας κοιλότητας.

Στοματικό διάλυμα καρύδας

Το έλαιο καρύδας έχει αποδειχθεί ως ένα από τα πιο «θαυματουργά» φυσικά συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Τώρα, ωστόσο, έχετε ακόμη έναν λόγο για να το προτιμάτε, καθώς βοηθά και στην φροντίδα της στοματικής σας κοιλότητας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το χρησιμοποιείτε ως στοματικό διάλυμα για λίγα λεπτά, ξεπλένοντας με άφθονο νερό το στόμα σας εν συνεχεία. Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο καρύδας συμβάλλει στην πρόληψη των παθήσεων των ούλων, καθώς και στη μείωση της πλάκας στα δόντια.

Πορτοκάλια και βιταμίνη C

Τα πορτοκάλια και η βιταμίνη C που περιέχουν, αποδεικνύονται άκρως ευεργετικά και για τα δόντια σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε τα δόντια με την εσωτερική πλευρά της φλούδας των πορτοκαλιών, μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να τα λευκάνετε φυσικά. Κάτι που αποδίδεται στο λιμονένιο μια ουσία που περιέχουν και αρκετές οδοντόκρεμες.

Φράουλες για φυσική λεύκανση

Παρόλο που το κόκκινο χρώμα τους μπορεί να λειτουργεί παραπλανητικά, οι φράουλες περιέχουν μια όξινη σύνθεση που λειτουργεί ως ένας ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να λιώσετε δύο φράουλες, δημιουργώντας ένα πολτό και να βουρτσίσετε τα δόντια σας με αυτό. Ξεπλύνετε με νερό και σόδα μαγειρικής και είστε πανέτοιμες.