Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακριβές μάσκες και θεραπείες περιποίησης του προσώπου σας, όταν υπάρχουν άκρως οικονομικοί τρόποι για να επιτύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα. Με τις τρεις σπιτικές μάσκες που ακολουθούν παρακάτω με πρώτες ύλες που σίγουρα όλες έχετε στο ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας σας, να είστε σίγουρες ότι θα αποκτήσετε την λαμπερή επιδερμίδα που πάντα επιθυμούσατε.

Μάσκα με μαγιονέζα

Γιατί να ξοδέψετε χρήματα σε ακριβές κρέμες όταν μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική σπιτική μάσκα προσώπου με μαγιονέζα από το ψυγείο σας; Απλώστε απαλά τη μαγιονέζα στο πρόσωπό σας και αφήστε την για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θα δείτε ότι αμέσως θα νιώσετε το πρόσωπό σας καθαρό και απαλό.

Μάσκα με ξύδι

Η χρήση του ξιδιού ως τόνερ για την επιδερμίδα χρονολογείται ήδη, από την εποχή της Ωραίας Ελένης της Τροίας, αναφέρει το Reader’s Digest, με εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα και σήμερα. Αφού πλύνετε, λοιπόν, το πρόσωπό σας, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 2 φλιτζάνια νερό και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας για να καθαρίσετε και να σφίξετε το δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σπιτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδου με 1/4 φλιτζάνι νερό. Απλώστε απαλά το διάλυμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει.

Μάσκα με μπανάνα

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με συστατικά εξαιρετικά για την περιποίηση της επιδερμίδας. Περιλαμβάνουν βιταμίνη Α για την εξασθένιση των σκούρων κηλίδων και των λεκέδων, καθώς και τη λείανση του τραχιού δέρματος, βιταμίνη Β που βοηθά στη μείωση της ξηρότητας και βιταμίνη Ε για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, ενώ το κάλιο λειτουργεί ως το τέλειο ενυδατικό. Έτσι, η μπανάνα σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια τέλεια φυσική, σπιτική μάσκα προσώπου που αφήνει το δέρμα να φαίνεται και να αισθάνεται πιο απαλό. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε να λιώσετε μία μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα σε μια λεία πάστα και μετά εφαρμόστε απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ακόμη, μπορείτε να ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι (μια φυσική θεραπεία ακμής) και μια μεσαία μπανάνα.