Συζήτηση προκάλεσε μια γυναίκα στο Twitter, η οποία χαρακτήρισε «χοντροφοβικό» κάποιον που κάνει κομπλιμέντο σε ένα άτομο επειδή έχασε βάρος.

«Το να κάνεις κομπλιμέντα σε ανθρώπους για την απώλεια βάρους τους είναι εγγενώς χοντροφοβικό. Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνεις που να μην υπονοεί ότι το σώμα τους άξιζε λιγότερο όταν ήταν μεγαλύτεροι [σε μέγεθος]. Βρες κάτι άλλο για να κάνεις φιλοφρόνηση», έγραψε στο tweet της η Κέλι.

Σε ένα δεύτερο μήνυμα, έγραψε πως υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές, όπως: «έχεις τόση πολλή ενέργεια, είναι υπέροχο» και «λάμπεις».

Οι αντιδράσεις κάτω από την ανάρτησή της φάνηκαν διχασμένες. Ορισμένοι είπαν ότι θα ήταν ένας ωραίος τρόπος να βεβαιωθεί κάποιος ότι ένα άτομο με παραπάνω κιλά δεν ενοχλείται, αλλά πολλοί άλλοι δεν φάνηκαν να συμφωνούν με τα λεγόμενά της.

«Για κάποιον που έχει χάσει 22 κιλά από τον Αύγουστο, γ@@@@@ τα όλα αυτά. Πες μου πόσο καλύτερος φαίνομαι. Έχασα όλο αυτό το βάρος γιατί ήθελα να φαίνομαι καλύτερος», έγραψε κάποιος σχολιαστής.

«Έχασα πολλά κιλά; Αν κανείς δεν μου έκανε κομπλιμέντο, θα είχα παρατήσει όλους μου τους φίλους. Χρειάστηκε πολλή δουλειά εκ μέρους μου που μου έσωσε τη ζωή», ανέφερε κάποιος άλλος.

Ορισμένοι πάλι σημείωσαν πως ανησυχούν ότι κάποιο σχόλιο θα γίνει αντιληπτό ως προσβολή και έτσι θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλές να μείνουν σιωπηλοί στο μέλλον. «Βλέπω ένα μέλλον όπου η σιωπή θα είναι πιο ασφαλής γιατί οι δικτάτορες του λόγου και της σκέψης θα σε εκθέσουν», ανέφερε κάποιος.

«Είμαστε όλοι ατελείς και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καλές προθέσεις. Το να αρπάζεσαι με κάθε λάθος θα έχει ως αποτέλεσμα τη σιωπή εκεί όπου σοβαρά ζητήματα δεν θα αντιμετωπίζονται. Πρέπει εσύ να ζεις μια τέτοια τέλεια ζωή», συμπλήρωσε.