Ερευνητές από ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζουν, ότι οι έγκυες που θέλουν πού και πού να πίνουν ένα ποτάκι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγουν το κόκκινο κρασί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μια ουσία που περιέχεται στο κρασί θα μπορούσε να βλάψει το πάγκρεας του αγέννητου μωρού τους.

Η ρεσβερατρόλη θεωρείται ότι έχει προστατευτικές επιδράσεις έναντι των καρδιακών ασθενειών, του καρκίνου, της νόσου του Αλτσχάιμερ και μιας σειράς ακόμη ασθενειών.

Ωστόσο, όπως έδειξε η έρευνα μιας ομάδας επιστημόνων από το Τμήμα Διαβήτη, Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού και από το Τμήμα Αναπαραγωγής και Ανάπτυξης Επιστήμης του πανεπιστημίου Oregon Health and Science, η ουσία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ανωμαλιών στο πάγκρεας των εμβρύων.

«Η ρεσβερατρόλη χρησιμοποιείται ευρέως λόγω των αναγνωρισμένων ωφελειών που προσφέρει στον οργανισμό. Το σημαντικό μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή η μελέτη είναι, ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γύρω από το τι καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και δε θα έπρεπε να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής –όπως αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο με ρεσβερατρόλη- χωρίς προηγουμένως να έχουν συμβουλευτεί το γιατρό τους» εξήγησε στη MailOnline o επικεφαλής της έρευνας, Dr Kevin Gove.

«Αυτό που μπορεί να είναι καλό για τη μητέρα, ενδεχομένως να μην είναι καλό για το μωρό που κυοφορεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Federation of American Societies for Experimental Biology Journal.