Ο ήλιος και το μακιγιάζ μπορούν να είναι είτε σύμμαχοι, είτε εχθροί. Από εσάς εξαρτάται και τον τρόπο που θα διαχειριστείτε τόσο την αντιηλιακή προστασία σας, όσο και την εφαρμογή του makeup σας. Στην περίπτωση που αναγκαστικά εκτίθεστε στον ήλιο με μακιγιάζ για αισθητικούς λόγους, είτε για να καλύψετε την ακμή είτε τους μαύρους κύκλους, είτε απλώς για να νιώθετε πιο περιποιημένες και όμορφες, πρέπει να γνωρίζετε τον τρόπο που μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο, ώστε να μην βλάψετε την επιδερμίδα σας.

Φοράτε πάντα αντιηλιακό

Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το μακιγιάζ δεν προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο! Πρώτα απ ‘όλα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό πριν εκτεθείτε στον ήλιο να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας με αντηλιακά, καθώς οι ακτίνες UVA και UVB είναι πολύ επιβλαβείς για το δέρμα.

Εάν φοράτε μακιγιάζ, επιλέξτε ένα πολύ ελαφρύ

Μερικές φορές ο δείκτης προστασίας στην κρέμα BB σας είναι η μόνη πηγή προστασίας από τον ήλιο που χρησιμοποιείτε. Αν και είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε αντηλιακό σε όλο το σώμα, το δέρμα στο πρόσωπο είναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα. Επομένως, μια κρέμα BB με προστασία από τον ήλιο μπορεί να είναι ο τρόπος για να φορέσετε ένα όμορφο και ανάλαφρο χρώμα στο πρόσωπό σας χωρίς να καταστρέψετε το δέρμα σας.

Μην αναμειγνύετε foundation με κονσίλερ

Το μακιγιάζ όχι μόνο δεν προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά αντιθέτως κάνει το δέρμα να ιδρώνει, φράζοντας τους πόρους. Έτσι, δημιουργείται ένα μείγμα μαζί με τον ιδρώτα που προσκολλάται στο δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κνησμό, αλλεργίες και κηλίδες στο δέρμα, γι’ αυτό αποφύγετε να συνδυάσετε το foundation με κονσίλερ τώρα που ο καιρός ανοίγει.

Καλό είναι να αποφεύγετε το foundation

Στην περίπτωση που θέλετε οπωσδήποτε να εφαρμόσετε κάποιου είδους μακιγιάζ στο πρόσωπό σας προτιμήστε κάτι απλό. Εφαρμόστε σίγουρα το αντιηλιακό σας και επιλέξτε ένα ελαφρύ κραγιόν ή lip balm με χρώμα, μάσκαρα και ένα eyeliner. Μια επιλογή που δεν επηρεάζει καθόλου το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση του μακιγιάζ στο πρόσωπό σας.