Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στα social media ότι όλο και περισσότεροι χρήστες αναδεικνύουν την ομορφιά τους όπως αυτή είναι. Φυσική, χωρίς «καμουφλάζ» ή ρετουσαρίσματα. Πρόκειται, λοιπόν, για την μεγαλύτερη τάση στο χώρο της ομορφιάς που θα επικρατήσει κατά το 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις τάσεις της νέας χρονιάς που έχει δημοσιεύσει μετά από αντίστοιχη έρευνα το Pinterest.

Η «νέα λάμψη», λοιπόν, όπως θα μπορούσε να αποδοθεί ο όρος συνδυάζει αρμονικά τη φροντίδα του προσώπου και το μακιγιάζ, για ένα φυσικό και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα. Στην ουσία πρόκειται για την τάση που αγκαλιάζει τη φυσική ομορφιά της καθεμιάς, με ένα μινιμαλιστικό ή χωρίς καθόλου μακιγιάζ, αφήνοντας το πραγματικό δέρμα -πόρους, κηλίδες, σημάδια, στίγματα, αποχρωματισμό κ.α.- να λάμψει από μόνο του.

Και παρότι διανύουμε μια εποχή όπου η μη ρεαλιστική ομορφιά του τέλειου, χωρίς ψεδάγια, δέρματος αποτελεί πρότυπο για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, η νέα αυτή τάση έρχεται να αποδείξει ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κουραστεί από όλο αυτό και αναζητούν λύσεις και τρόπους για να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά τους ως έχει.