Δεν ήταν λίγες οι φορές που η πριγκίπισσα Νταϊάνα προκαλούσε εντυπώσεις με τις ενδυματολογικές της επιλογές, λανσάροντας πολλές φορές νέες τάσεις αναφορικά με τα κομμάτια που επέλεγε για τις εμφανίσεις της.

Ωστόσο, δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι συγκεκριμένες επιλογές της πήγαιναν κόντρα στο βασιλικό πρωτόκολλο, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν έπαιρναν το «πράσινο φως» από το στέμμα, αφού δεν άρμοζαν σε μια πριγκίπισσα.

Σπάζοντας, λοιπόν, τα βασιλικά πρωτόκολλα φορώντας ένα στενό ποδηλατικό κοντό κολάν και μια υπερμεγέθη μπλούζα, προκάλεσε την οργή του παλατιού, ωστόσο ξεκίνησε μία από τις πιο κουλ τάσεις εκείνης της εποχής. Βγαίνοντας από το γυμναστήριο είχε εντοπιστεί από τα φλας των φωτογράφων αρκετές φορές με την συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή, γυαλιά ηλίου και ατημέλητα έως και ακατάστατα μαλλιά, μια εικόνα που σίγουρα δεν προσιδιάζει στην κλασική εντύπωση που έχει ο καθένας για μία πριγκίπισσα. Ωστόσο, η Νταϊάνα είχε αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη πριγκίπισσα.

Το συγκεκριμένο λουκ λοιπόν, με το στενό κολάν ποδηλάτου και ένα μπλε ναυτικό φούτερ τράβηξε σαφώς την προσοχή πολλών, με το Vanity Fair να σημειώνει ότι η συγκεκριμένη μπλούζα πουλήθηκε αντί 53.532 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργανώθηκε το 2019. «Το κομμάτι ήταν ξεχωριστό όχι μόνο επειδή το φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αναφέρει στο δημοσίευμά του το Vanity Fair, «αλλά επειδή το χρησιμοποίησε».

Όπως φαίνεται η ενδυμασία προπόνησης δεν περιλαμβάνεται καν στα πρωτόκολλα της βασιλικής ένδυσης, πιθανότατα επειδή οι βασιλείς ποτέ δεν ονειρεύονταν ότι κάποιος που σχετίζεται με τον κύκλο τους θα κυκλοφορεί δημοσίως με μια τόσο απλή «περιβολή». Μάλιστα, όπως σημειώνεται από το Cosmopolitan, ακόμη και τα τζιν θεωρούνται «εκτός ορίων» και είναι αποδεκτά μόνο για τη βόλτα με το σκύλο και άλλες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.