Τα σοβαρή ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος στη μετέπειτα ζωή.

Τώρα λοιπόν που ξεκινάνε τα πρώτα μπάνια στις παραλίες, ήρθε η ώρα να προμηθευτείτε το σωστό αντηλιακό για το μωρό σας και να το προστατέψετε από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB. Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή του αντηλιακού;

Για να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για το μωρό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλικία του μωρού και τις ευαισθησίες του δέρματος του σε συνδυασμό με τις δικές σας προσωπικές σας προτιμήσεις.

Βήματα

1. Στην αγορά υπάρχουν φυσικά και χημικά αντηλιακά. Όταν αναφερόμαστε σε φυσικά αντηλιακά εννοούμε αυτά που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία περιλαμβάνοντας φυσικά έλαια, όπως για παράδειγμα το οξείδιο του ψευδαργύρου. Τα χημικά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και περιέχουν χημικά φίλτρα τα οποία επιτρέπουν τη μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο, όπως είναι η βενζοφαινόνη, τα κινναμοειδή κ.ά. Δεδομένου ότι τα βρέφη έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, θα απορροφήσουν καλύτερα τα χημικά αντηλιακά. Φροντίστε μόνο να τα απλώσετε 15 έως 30 λεπτά πριν από την έκθεση τους σε εξωτερικό χώρο καθώς τα χημικά αντηλιακά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και να παρέχουν προστασία από τον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr