Γυναίκα γεννήθηκε χωρίς γεννητικά όργανα

Οι γιατροί κατάφεραν να τα δημιουργήσουν με δέρμα από το μηρό της


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:10
08/05/2014
Γυναίκα γεννήθηκε χωρίς γεννητικά όργανα
2
loading

Μια ομάδα γιατρών από την Αργεντινή κατάφερε να «χαρίσει» γυναικείο κόλπο σε μια 26χρονη, η οποία είχε γεννηθεί χωρίς γεννητικά όργανα.

Η γυναίκα στην ηλικία των 14 ετών έμαθε ότι έπασχε από το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH), που χαρακτηρίζεται από την απουσία κόλπου, μήτρας και τραχήλου και είναι μια συγγενής ανωμαλία που επηρεάζει μία στις 5.000 γυναίκες.

Πλαστικοί χειρουργοί στην περιοχή Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες χρησιμοποίησαν μια ασυνήθιστη τεχνική, κατά την οποία χρησιμοποιούν εσωτερικό δέρμα από το μηρό της ασθενούς για να δημιουργήσουν ένα ομοίωμα κόλπου.

Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως θέλει τους γιατρούς να ανοίγουν την κοιλιά της ασθενούς, για να πάρουν ένα κομμάτι από το παχύ έντερο, ανέφερε ο χειρουργός Hector Lanza, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής κι επανορθωτικής χειρουργικής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η επέμβαση έγινε πριν από δύο χρόνια, όμως η είδηση ήρθε τώρα στο φως μετά τη δημοσιοποίηση μιας έρευνας για το περιστατικό στο επιστημονικό έντυπο Aesthetic Plastic Surgery της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Χειρουργικής (ISAPS).

Πριν από περίπου ένα μήνα, τέσσερις γυναίκες, οι οποίες έπασχαν από το ίδιο σύνδρομο απέκτησαν γυναικείους κόλπους που είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar andrew

    Γιατί δε της πήραν κομμάτι από το λεπτό έντερο; Το παχύ έντερο καταλήγει στο πρωκτό. Αιδείο της έφτιαξαν ή [...]

    1. avatar Ψαροσουπα και βραστα λαχανικα

      ναι και γιατί δεν πήραν εσένα να την εγχειρήσεις τη γυναίκα? τους άσχετους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει