Το να κάνετε τα μαλλιά σας να μοιάζουν σαν να έχετε βγει μόλις από το κομμωτήριο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις μυστικές συμβουλές των ειδικών, που αν τις ακολουθήσετε θα πετύχετε σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καλύψτε τα ανεπιθύμητα γκρι με στεγνό χρώμα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μία γυναίκα από τις γκρίζες τρίχες που κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα από δύο ραντεβού στο κομμωτήριο. Η χρήση ενός γρήγορου και στεγνού προσωρινού χρώματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί την ιδανικότερη λύση μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή σας.

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας για την περιποίησή τους

Η φροντίδα των κατεστραμμένων άκρων των μαλλιών βοηθά στην αποφυγή του σπασίματός τους, κάτι που σημαίνει πιο μαλακά μαλλιά και λιγότερα κοψίματα. Αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον σκοπό σας είναι το λάδι καρύδας. Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά ή άγρια σαν «άχυρα» απλώστε λίγο λάδι καρύδας σε υγρά μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με σαμπουάν και απολαύστε τα αποτελέσματα.

Βουρτίστε με προσοχή

Εάν είστε από εκείνες που βουρτσίζουν τα μαλλιά τους βρεγμένα, έχετε υπόψη ότι τα υγρά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα, οπότε το βούρτσισμα με λάθος βούρτσα ή με πολύ επιθετικό τρόπο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις άκρες σας. Μην ξεχνάτε ότι οι άκρες των μαλλιών είναι το παλαιότερο τμήμα τους, δηλαδή το πιο εύθραυστο, οπότε αν τις κακομεταχειρίζεστε δημιουργείτε μεγαλύτερη ένταση και περισσότερες πιθανότητες για σπάσιμο της τρίχας.

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, μια μεταλλική βούρτσα και σταματήστε όταν συναντάτε κάποια αντίσταση. Επίσης, το σωστό βούρτσισμα βοηθά στη διασπορά φυσικών λιπαρών μαλλιών που ζουν στο τριχωτό της κεφαλής, διατηρώντας το σπάσιμό τους μακριά.