Επιλέξτε ποιοτικά λευκά είδη – 5 λόγοι γιατί

Υφάσματα φιλικά στην υγεία στο περιβάλλον και στην τσέπη


ΓΥΝΑΙΚΑ
12:49
15/01/2020
Επιλέξτε ποιοτικά λευκά είδη - 5 λόγοι γιατί
loading

Έχετε ποτέ σκεφτεί με τι υφάσματα σκεπαζόμαστε, σκουπιζόμαστε και βάζουμε στο σπίτι μας; Εάν είναι πραγματικά αυτό που γράφει η ετικέτα και κάνουν καλό στην υγεία μας ή όχι;

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη σημασία της διασφάλισης της ποιότητας μέσα από βασικές συμβουλές και τεχνικές πληροφορίες. Με ποιους τρόπους μπορείτε να ξεχωρίσετε τα ποιοτικά λευκά είδη και πως να μείνετε μακριά από κακές ποιότητες, που κάνουν κακό στην υγεία σας αλλά και στο πορτοφόλι σας.

Για να είστε σίγουροι ότι κάνετε τις σωστές επιλογές το Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα λευκών ειδών Symmetry-Living, που απευθύνεται σε κοινό που θέλει ποιότητα και αυθεντική αισθητική, σας προτείνει 5 τρόπους να ξεχωρίσετε τα ποιοτικά λευκά είδη.

Ο βαθμός που φροντίζουμε για αυτά τα επίπεδα ποιότητας, μας ανταποδίδει με ευεξία, θετική ενέργεια, μα πάνω απ’ όλα συνεισφέρει στην διατήρηση της υγείας μας. Δεν είναι μία νέα τάση, καθώς στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κινητοποίηση - η οποία πλέον γίνεται όλο και πιο έντονη. Αφορά στην προσοχή των προϊόντων της αγοράς.

Η ποιότητα αποτελεί κεντρική αξία σε κάθε επιλογή για να καλύψουμε τις προσωπικές ανάγκες. Ακόμα και για οποιαδήποτε αλλαγή του σπιτιού μας.

Οι εταιρείες γνωρίζουν καλά πως η ετικέτα που αναγράφεται η τιμή είναι αυτή που δελεάζει στην αγορά και έτσι προσπαθούν να ξεγελάσουν με τον πιο επικίνδυνο για την υγεία μας τρόπο. Η παραγωγή συνθετικών ινών είναι μια πολύ κερδοφόρα επιστήμη με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος.

Για παράδειγμα, ένα μπουρνούζι πρέπει να είναι 100% βαμβακερό ώστε να απορροφά την υγρασία του δέρματος. Η τακτική των περισσοτέρων εταιρειών είναι να σας προτείνει να αγοράστε ένα μπουρνούζι από Microsuede. Είναι σαφώς φθηνότερο από ένα βαμβακερό, αλλά είναι 100% πολυεστερικό. Επεξεργασμένο με την νανοτεχνολογία, κάνει τις πολυεστερικές ίνες τόσο λεπτές ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση του δερμάτινου αλλά δεν είναι φυσικό προϊόν. Ο τύπος αυτού του υφάσματος θα μπορούσε να έχει μια εφαρμογή σε καναπέ αλλά όχι σε αντικείμενα που αγκαλιάζουν το γυμνό δέρμα.

1. Φυσικά υφάσματα

Τα ποιοτικά υφάσματα κάνουν τη διαφορά τόσο στην οπτική αισθητική όσο και στην άνεση. Χαρακτηριστικά που βρίσκουμε αποκλειστικά στα φυσικά υφάσματα κλινοσκεπασμάτων.

Υφάσματα όπως το μετάξι, που με την πολύ απαλή αίσθηση στο άγγιγμα και την φυσική υποαλλεργική πρωτεΐνη που ονομάζεται sericin, κατέχει την υψηλότερη θέση από άποψη ποιότητας και κόστους. Το λινό, είναι ιδανικό για τους θερινούς μήνες, και τέλος το βαμβάκι και με τις εκπληκτικές ιδιότητες που έχει το βαμβακερό ύφασμα στο να αναπνέει, να είναι δροσερό και να συγκρατεί τη θερμότητα, αλλά και να εξισορροπεί την υγρασία του δέρματος, αποτελεί το ιδανικότερο ύφασμα.

Υπάρχουν πολλά είδη βαμβακερού υφάσματος που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και την αισθητική σας.

Σεντόνια

 • 100% βαμβακερό

Τα βαμβακερά σεντόνια είναι η πιο δημοφιλής επιλογή καθώς η βαμβακερή ίνα είναι από την φύση της ανθεκτική. Απορροφά και απελευθερώνει την υγρασία εύκολα, επιτρέποντας στο ύφασμα να αναπνέει και είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές.

 • 100% βαμβακερό περκάλι

Τα περκάλι είναι από τα βαμβακερά υφάσματα, με πυκνή ύφανση από 200 κλωστές και άνω ανά τετραγωνική ίντσα που τα καθιστούν πολύ πιο ανθεκτικά στις φθορές του χρόνου, απαλά στην υφή, με όψη ματ. Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο έχει υφανθεί και αφορά τον αριθμό των κλωστών ανά τετραγωνική ίντσα και δεν έχει σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Έχουν την ιδιότητα της δροσερής αίσθησης όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα. Μπορείτε να τα βρείτε σε υπέροχους χρωματισμούς και σχέδια.

 

 • 100% Σατιναρισμένο βαμβάκι

Μία από τις καλύτερες κατηγορίες βαμβακερών σεντονιών και που χαρίζουν την αίσθηση πολυτέλειας χάρη στα υψηλότερα επίπεδα ινών που αριθμούν την ύφανση τους και που κατά συνέπεια τονώνουν την ανθεκτικότητά τους. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα τους δίνει στιλπνή όψη με μια διακριτική γυαλάδα, χαρίζοντας ένα ωραίο και επιβλητικά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Παράλληλα είναι ιδιαίτερα απαλά στην αφή με την λεία επιφάνεια, αφήνοντας τις φυσικές ιδιότητες να λειτουργήσουν ευεργετικά στην ποιότητα του ύπνου. Επιλέξτε τα σε μοτίβα, περίτεχνες ραφές και χρώματα που θα εκτοξεύσουν την ζωντάνια της κρεβατοκάμαράς σας.

2. Ο αριθμός των ινών, η ποιότητα τους, η ύφανση και η υφή

Οι ίνες είναι αυτές που καθορίζουν το ποσοστό ποιότητας στην ύφανση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ινών τόσο πιο απαλό γίνεται το ύφασμα καθώς δεν υπάρχουν κενά. Επίσης ορίζουν την ανθεκτικότητα και την αντοχή, όσο πιο πολλές ίνες συνθέτουν το ύφασμα το κάνουν πιο συμπαγή. Όταν πρόκειται για το βαμβάκι, η ποιότητα του ορίζεται επίσης και από το μήκος της ίνας.

Που σημαίνει όσο πιο μακριά η ίνα τόσο πιο λίγα τα δεσίματα μεταξύ τους στο να συνθέσουν το νήμα, που συνεπάγεται περισσότερη ευλυγισία και απαλότητα στο ύφασμα. Υπάρχουν καθορισμένες ζώνες ποσότητας ινών και αυτή που κυμαίνεται μεταξύ των 200-300 (tc) ινών ανά τετραγωνική ίντσα, αποτελεί την ιδανικότερα ποιοτική επιλογή σε αντοχή.

Το σεντόνι όσο σταθερό και συμπαγή φαίνεται, δεν παύει να είναι ένα ύφασμα το οποίο έχει κατασκευαστεί από νήματα που έχουν μπλεχτεί οριζόντια και κάθετα, σε διαδοχική ύφανση, που εκτός από τη δομή του υφάσματος είναι επίσης ο παράγοντας σχεδιασμού που μπορεί να δώσει μορφή σε ένα μοτίβο.

Περκάλι                                                                                                    Σατιναρισμένο Βαμβάκι

3. Οι προδιαγραφές

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λευκών ειδών χωρίζονται πολύ απλά σε δύο κατηγορίες: φυσικά (βαμβάκι, μετάξι και λινό) και συνθετικά (βαμβακερά-σύμμεικτα, πολυεστερικά).

Αναφέροντας κάποια πράγματα για τη συνθετική ίνα, η οποία είναι φτιαγμένη από τα υπολείμματα βαμβακιού που ρίχνονται στη φορμόλη με σκοπό να σχηματιστεί πάλι κλωστή - εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς εύκολα μπορεί να περάσει ως φυσική. Η χημική ουσία ωστόσο δεν αποβάλλεται από το ύφασμα και μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα με την επαφή. Η διαφορά τους με τα πολυεστερικά υφάσματα που είναι φτιαγμένα με πολύ λεπτές πλαστικές ίνες, είναι στο ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας με διαφορετικό τρόπο.

Είναι τα σεντόνια που δεν μπορούν να χαρίσουν φυσική αίσθηση ή τη δροσιά του βαμβακερού σεντονιού, δεν αφήνουν να αναπνέει σωστά το σώμα, θωρακίζοντας οσμές, υγρασία, με αλλεργιογόνες συνέπειες. Ο λόγος που παράγονται τέτοιου τύπου κλινοσκεπάσματα; Απλά, μπορούν να παραχθούν σε αρκετά μεγάλες ποσότητες και σε πολύ χαμηλό κόστος, κάτι που δελεάζει το καταναλωτικό κοινό.

Η ανησυχία για την ποιότητα λευκών ειδών που διατίθενται στο εμπόριο έχει πάρει πολύπλοκες διαστάσεις. Οφείλεται στο γεγονός ότι η ανταγωνιστικότητά από πολυεθνικές αλλά και πολλές Ελληνικές εταιρείες λανσάρει προϊόντα όπως μαξιλαροθήκες που ξεκινούν από 2,99€ και πετσέτες από 0,69€ με ανθυγιεινή σύνθεση ή ένα 100% βαμβακερό σεντόνι για 7,99€ και ριχτάρια με 7,49€ με περιβαντολογικές προδιαγραφές.

Σημαντικά ζητήματα ποιότητας που αυτόματα θέτουν ερωτήματα ως προς τον τρόπο που κατασκευάστηκαν, κατά πόσο αληθεύουν οι προδιαγραφές που αναφέρουν αλλά και για το σεβασμό του εργατικού δικαίου. Αυτό αφορά τις περισσότερες εταιρείες, που με την μαζική παραγωγή και το φθηνό κόστος, αντιγράφουν την πολυτέλεια υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας.

Οι προδιαγραφές υφασμάτων εμφανίζουν τεράστιες διαφορές που δεν αφορούν μόνο στα κλινοσκεπάσματα. Υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα υφασμάτων που συναντάμε στην ζωή μας και για κάθε τύπο φυσικού υφάσματος - έχει δημιουργηθεί το αντίστοιχό συνθετικό-φθηνό-υποβαθμισμένο. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ύφασμα cellouse που είναι από τα πρωταρχικά υφάσματα σε είδη σπιτιού.

Ριχτάρια

Δίνοντας μεγάλη σημασία στη συμμετρία των αξιών, το Symmetry Living επιλέγει το φυσικό παράγωγο ύφασμα για την κατασκευή ριχταριών και που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ακρυλικό chenille.

Οι περισσότερες εταιρείες όμως για να μειώσουν το κόστος θα χρησιμοποιήσουν φθηνότερου κόστους και ποιότητας ανάλογα προϊόντα από polyester (πλαστική ίνα) chenille.

Δεν ωφελούν ούτε τη ποιότητα ζωής, ούτε το πορτοφόλι σας καθώς ποιοτικά δεν είναι, υγιή δεν είναι και μακροπρόθεσμα ξοδεύουμε περισσότερα λεφτά αγοράζοντας το ίδιο είδος λόγω μικρής χρονικής διάρκειας.

Χαλιά

 • 100% Βαμβακερά & μάλλινα χαλιά

Δεν πρέπει να παραληφθούν τα βαμβακερά χαλιά από την φροντίδα του σπιτιού για ένα υγιεινό περιβάλλον και αξίζει να επενδύσετε στην ευεργετική επίδραση του. Το χαλί που είναι φτιαγμένο από βαμβάκι είναι φιλικό στο δέρμα, δεν συγκρατεί ακάρεα και παθογόνους μικρό οργανισμούς. Επιπλέον αποβάλει εύκολα την υγρασία και την σκόνη με σκούπισμα και αέρισμα χωρίς να εκπέμπει στο περιβάλλον ουσίες ερεθιστικές για εμάς.

4.  Το κόστος

Όσο και αν στοχεύουμε πάντα να πετυχαίνουμε την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή, ζούμε σε μία εποχή που θα πρέπει να λειτουργεί αντίστροφα όλο αυτό. Το όφελος όταν επιλέγουμε ένα φυσικό ύφασμα αντί για κάποιο συνθετικό το βλέπουμε σε βάθος χρόνου. Πρόκειται πλέον για μια επένδυση, η οποία θα αποφέρει γιατί η ποιότητα του χώρου που ζούμε έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική υγεία.

Η διάρκεια ενός προϊόντος δεν είναι εποχική ή για 1 χρόνο, αντιθέτως η ποιοτική του αξία διαρκεί μισή αιωνιότητα. Αυτός είναι ο τρόπος που επενδύουμε στην ποιότητα γιατί και η ανθεκτικότητα των φυσικών υφασμάτων θα δικαιώσει το κόστος καθώς διακρίνονται για την βιωσιμότητά τους.

Αναλογιστείτε το συνολικό ποσό που θα ξοδέψετε σε βάθος 3, 5, 10 ετών όταν αγοράζοντας μια παπλωματοθήκη ή ένα ριχτάρι των 15€ θα πρέπει να τα αλλάξετε μετά από 1 χρόνο.

5. Η  Πιστοποίηση

Ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που πρέπει να έχετε ως καταναλωτής είναι αυτή της πιστοποίησης. Το αίσθημα της συνείδησης πρέπει να υπάρχει σε ηθικό επίπεδο, όπως το Symmetry Living που υποστηρίζει το ethical fashion που αφορά στις πρακτικές εκμετάλλευσης υποβαθμισμένων χωρών και παιδικής εργασίας. Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό πάντα να υπάρχει η σήμανση πιστοποίησης που αναλογεί στο προϊόν.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει και να γνωρίζει τις βασικές λεπτομέρειες που θα του εξασφαλίσουν την ποιότητα. Οι ετικέτες του προϊόντος  θα πρέπει να δίνουν ακριβείς πληροφορίες για το που κατασκευάστηκε. Θα πρέπει να δώσει προσοχή στην  σύνθεση του υφάσματος, στις μεθόδους βαφής του και τη προέλευση του.

 1. Κατάλληλο για τα παιδιά
 2. Πιστοποιημένη ακρυλική ίνα ξηρής και υγρής στίλβωσης
 3. Κατά της παιδικής και εξαναγκαστικής εργασίας, πρόγραμμα προδιαγραφών εργασιακού χώρου
 4. Ανεξίτηλα, ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία
 5. Φιλικά στο περιβάλλον
 6. Χειροποίητα προϊόντα
 7. Φιλικά προς το δέρμα
 8. 100% βαμβακερό
 9. 100% σατιναρισμένο βαμβάκι
 10. Κατασκευασμένο με φυσικά υλικά
 11. 100% λινό ύφασμα
 12. Παραδοσιακό χειροποίητο τύπωμα, μη-χημική μέθοδος τυπώματος
 13. Αντιολισθητικό προϊόν
 14. Υπερ-απορροφητικό

Κάντε την έρευνά σας πριν αγοράσετε

Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις για να διαμορφώσετε τον χώρο σας δημιουργικά και ευχάριστα, δίνοντας φρέσκες νότες, χρειάζεται πάντα μια υπενθύμιση ποιότητας στη καθημερινότητα. Για να προσφέρετε στον εαυτό σας το καλύτερο.

Τα ποιοτικά υφάσματα είναι αυτά που λειτουργούν πραγματικά ευεργετικά στο σώμα και αξίζει να δώσετε προσοχή στην επιλογή τους. Φροντίστε τα υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα σας να είναι φιλικά προς το δέρμα σας και προπαντός να το επιτρέπουν να αναπνέει.

Η ποιότητα ζωής έχει την προτεραιότητα, στοχεύστε σε ποιοτικά υφάσματα και αξιόπιστες αγορές για να επωφεληθείτε σε βάθος χρόνου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει