Όλες αγαπάμε το σοκολατί χρώμα που αποκτούμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όλες γνωρίζουμε τους κινδύνους της ηλιοθεραπείας χωρίς αντηλιακό.

Δεν είναι όμως μόνο το αντηλιακό που μπορεί να μας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
Προσθέτοντας ορισμένα τρόφιμα στην διατροφή μας μπορούμε να προστατεύσουμε το σώμα μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο.

Και, το καλύτερο είναι ότι τα τρόφιμα αυτά βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας. Μερικά από αυτά είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη!

Μαύρη σοκολάτα
Δεν είναι πως χρειαζόμαστε ακόμα μια δικαιολογία για σοκολάτα αλλά είναι ωραίο να λες ότι κάνει καλό στον οργανισμό μας η μαύρη σοκολάτα. Οι φαινόλες και οι κατεχίνες, που βρίσκονται στην μαύρη σοκολάτα, βοηθούν στην προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Απλά να είστε προσεκτικές να μην λιώσει στην τσάντα σας!

Γαρίδες
Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι δύσκολο σε κάποια να τα προφέρει, αλλά μπορείτε να πάρετε τα δικά σας τρώγοντας γαρίδες και σολομό – και αυτό θα λειτουργήσει ως «εσωτερική αντηλιακό».

Τσάι
Τα οφέλη του τσαγιού είναι ατελείωτα. Να μιλήσουμε για την ενίσχυση του μεταβολισμού μας, για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής ή για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κατανάλωση τσαγιού, τόσο του πράσινου και του μαύρου, είναι ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το σώμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο.

Φρέσκα λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και τον μαϊντανό έχουν εξαιρετικά οφέλη. είναι γεμάτη με τις βιταμίνες Α και Ε που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν και τα λαχανικά δεν αποτελούν εναλλακτική λύση για αντηλιακή λοσιόν, είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι τρώγοντας τα πράσινα λαχανικά μας βοηθά να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από μέσα προς τα έξω.

Σταφύλια
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κρασί από σταφύλια, και σε μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς και στα μούρα, παρέχει προστασία από τις οξείες βλάβες UV. Αλλά, όπως θα απολαμβάνετε το ποτήρι κόκκινο κρασί, θυμηθείτε να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες.

Ρόδι
Μαζί με τη συνήθη λοσιόν σας, τρώγοντας ρόδια βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες. Είτε επιλέξετε να τα φάνε ή να εφαρμόζουν στο δέρμα εξωτερικά, θα συμβάλει στην προστασία της επιδερμίδας και ανάπλαση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Μπρόκολο
Τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος και ελαττώνουν την πρόωρη γήρανση.

Βασιλικός
Δεν είναι μόνο ότι ο βασιλικός λειτουργεί ως «εσωτερική αντηλιακό» είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο, που είναι γνωστά για την ενίσχυση στην αντιγήρανση.

Ψάρια
Τα Ωμέγα-3 είναι το κλειδί, μαζί με την αντηλιακή σας κρέμα στην προστασία του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Πιο συχνά βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, άλλες πηγές των ωμέγα-3 είναι ο λιναρόσπορος και τα φύκια.

Nτομάτες
Tο λυκοπένιο είναι το συστατικό που δίνει στις ντομάτες το όμορφο κόκκινο χρώμα τους και είναι το ίδιο συστατικό που βοηθά στην προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ένας λόγος παραπάνω για να έχουν ένα κομμάτι πίτσα!

Πηγή: fe-mail.gr