Ένα σοκολατάκι μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα μας για γλυκό στον ίδιο βαθμό με μια σοκολάτα, οπότε είναι προτιμότερο, μια και έχει και λιγότερες θερμίδες, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη έδωσαν σε δυο ομάδες συμμετεχόντων τρία σνακ: σοκολάτα, μηλόπιτα και τσιπς.

Στα άτομα της πρώτης ομάδας τα έδωσαν σε μεγάλες ποσότητες – 100 γρ. , 200 γρ. και 80 γρ. αντίστοιχα που αναλογούν σε 1370 θερμίδες – ενώ σε εκείνα της δεύτερης τα έδωσαν σε μικρότερες ποσότητες – 10 γρ. , 40 γρ. και 10 γρ. αντίστοιχα που αναλογούν σε 195 θερμίδες.

Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να αξιολογήσουν την πείνα τους και τη λαχτάρα για γλυκό πριν δουν τα σνακ καθώς και 15 λεπτά μετά το σερβίρισμά τους.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι στους οποίους δόθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες κατανάλωσαν 77% περισσότερο φαγητό, αλλά δεν ανάφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση όσον αφορά τον κορεσμό, αλλά και την γευστική ικανοποίησή τους από τα γλυκά σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους δόθηκαν μικρότερες ποσότητες.

Οπότε την επόμενη φορά που θα θελήσουμε ένα γλυκό καλό είναι να θυμόμαστε ότι αποδεδειγμένα αρκεί ένα μικρό κομμάτι για να νιώσουμε ικανοποιημένοι.

Πηγή: vita.gr