Με πρωτοβουλία νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης των γυναικών του νομού Καρδίτσας. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην έγκαιρη διάγνωση κακοηθών όγκων και φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου».

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την ειδική, στελεχωμένη κινητή μονάδα, η οποία και θα παραμείνει στο νομό Καρδίτσας όσους μήνες χρειαστεί, ώστε να εξεταστεί και η τελευταία ενδιαφερόμενη γυναίκα. Άλλωστε, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση του γυναικείου πληθυσμού.

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τεστ «Παπανικολάου» σε γυναίκες άνω των 25 ετών και μαστογραφία για όσες είναι 40 ετών και άνω. Όλες οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται είναι ακίνδυνες, ανώδυνες και δωρεάν. Το σύνολο των δαπανών καλύπτεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας. Επίσης, το Ίδρυμα αναλαμβάνει και τη διενέργεια ολοκληρωμένου ιατρικού ελέγχου σε συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, εάν βέβαια εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το δήμο Καρδίτσας και θα συνεχιστεί στις έδρες και άλλων δήμων σε συνεργασία με τους δημάρχους, τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και να συμμετάσχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός γυναικών.