«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο» σημειώνει σε μήνυμά του ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

«Σήμερα τιμούμε το μεγαλείο της γυναικείας φύσης και τους πολλαπλούς ρόλους της, της μητέρας, της κόρης, της συντρόφου, της εργαζόμενης. Είναι όμως και μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να σταματήσει ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων και για ίσες ευκαιρίες των γυναικών, στη δουλειά, τη μόρφωση, την πολιτική συμμετοχή.

Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η πρόοδος των γυναικών είναι και πρόοδος για όλους και ότι ο μισός πληθυσμός της γης δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων» αναφέρει στο μήνυμά του και συνεχίζει:

«Δυστυχώς, παρά τα πολύ μεγάλα βήματα που έχουν γίνει, ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ στην προσπάθεια της εξάλειψης του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο η προώθηση πολιτικών ισότητας αποτελούν την ουσιαστική τιμή και αναγνώριση της αμέριστης προσφοράς των γυναικών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες» καταλήγει.