Πώς τα σέξι ρούχα μπορεί να επηρεάσουν την επαγγελματική εξέλιξη μιας γυναίκας

Τι σχέση έχει η νοημοσύνη και η ικανότητα με το ντύσιμο


ΓΥΝΑΙΚΑ
13:05
30/01/2019
Πώς τα σέξι ρούχα μπορεί να επηρεάσουν την επαγγελματική εξέλιξη μιας γυναίκας
3
loading

Οι γυναίκες που φορούν κοντές φούστες και βαθύ ντεκολτέ είναι πιο πιθανό να βρουν δουλειά και να πάρουν προαγωγή απ' ότι εκείνες που επιλέγουν πιο επαγγελματική ενδυμασία, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Σάρρεϋ.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 573 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων καθηγητές, φοιτήτριες και ενήλικες από τον ευρύτερο πληθυσμό, στους οποίους οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες 37 πτυχιούχων γυναικών, με τις μισές να από αυτές να είναι προκλητικά ντυμένες και τις άλλες μισές με πιο αυστηρή περιβολή (ταγέρ ή μακρύ φόρεμα).

Όλοι τους σημείωσαν πως οι γυναίκες με την πιο αποκαλυπτική ένδυση είναι πιο σέξι, πως πιθανότατα πήραν το πτυχίο τους με χαμηλότερο βαθμό και εργάζονται λιγότερο σκληρά απ’ ότι εκείνες που επιλέγουν πιο αυστηρή ενδυμασία.

Οι φοιτήτριες που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν πως η προκλητική ενδυμασία είναι πιθανό να βλάψει τις πιθανότητές τους για  αναρρίχηση στην κλίμακα της σταδιοδρομίας.

Αυτή την άποψη ωστόσο δεν συμμερίζονται οι καθηγητές και οι άλλοι ενήλικες, οι οποίοι πιστεύουν πως εκείνες με το σέξι παρουσιαστικό συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν επαγγελματική εξέλιξη.

«Η νοημοσύνη και η ικανότητα των γυναικών αδίκως συνδέονται με το πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους», σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Fabio Fasoli και προσθέτει: «Συχνά πιστεύουμε πως ο τρόπος που ντυνόμαστε αντανακλά την προσωπικότητά μας, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει για τις γυναίκες, δεδομένου ότι μονίμως ελέγχονται εξονυχιστικά για την εμφάνισή τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Παθούσα και μαθούσα.

  Αν ενώσεις όλα τα σκαλοπάτια που έχουν αναρριχηθεί μέ ένα μπουστάκι
  ξεπερνάνε και τον πύργο του 'Αιφελ στην ιεραρχία. Σε οριζόντια διάταξη
  τα σκαλοπάτια γίνονται και σιδηρόδρομος που φτάνει μέχρι τη γη του πυρός.

 2. avatar τριαλαρο

  επίσης από ελληνική εμπειρία, αυτές που φοράνε μίνι φούστα και βαθύ ντεκολτέ τις προαγωγές θα τις πάρουν με την πλάτη στο πάτωμα, το γραφείο, τον καναπέ, τον τοίχο, το κρεβάτι και όπου αλλου βολεύεται κανείς.
  Γι'αυτό μετά οι ίδιες βγάζουνε όλα τα ψυχολογικά τους, αφου δεν αξίζουν μια, σε όποια κοπέλα πάρει προαγωγή με την αξία της και όχι με το μέσον της ή το φύλο της.

  1. avatar Μέχρι..

   ..και περιφερειάρχης μπορεί να γίνει άμα θέλει ..!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει