Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι τα απαραίτητα εργαλεία που μπορούν να σε μεταμορφώσουν στην απόλυτη θεά! Μάθε τα πάντα για αυτά και χρησιμοποίησέ τα για αν γίνεις ακόμη πιο κούκλα…

Για το ρουζ: Χάρισε χρώμα υγείας στα μάγουλά σου απλώνοντας το ρουζ σου με το κατάλληλο πινέλο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα δοκίμασε κάποιο από φυσική τρίχα σε ασύμμετρο μήκος. Πριν το απλώσεις, τίναξέ το ή άπλωσέ το στο χέρι σου, για να φύγει η περίσσεια του προϊόντος.

Για τη σκιά ματιών σε σκόνη: Χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο. Ένα με μαλακή τρίχα, για να απλώσεις τη σκιά στα βλέφαρα και ένα σαν σφουγγαράκι, για τις πιο σκούρες αποχρώσεις και για να κάνεις τέλειο σμόκι!

Για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες: Τα φροντισμένα και καλοσχηματισμένα φρύδια δίνουν ένταση και χαρακτήρα στο πρόσωπο. Αν κάποιες τρίχες πετούν «ανυπόταχτα», ψέκασε το βουρτσάκι με λίγη λακ και…βάλε τις στη θέση τους. Αν τα φρύδια σου είναι αραιά, πέρασε τα απαλά με ένα μολύβι και μετά χτένισέ τα με το βουρτσάκι.

Για να αφαιρέσεις την περίσσια πούδρα: Με τριγωνικό σχήμα και μακριές τρίχες, είναι ιδανικό για να αφαιρείς την περίσσια πούδρα σε σκόνη, για να αποκτήσεις ένα λείο, ματ, άψογο αποτέλεσμα.

Για το υγρό μέικ-απ: Με στρογγυλό τελείωμα και μακριές, κάπως άκαμπτες τρίχες, διευκολύνει το άπλωμα του μέικ-απ ακόμα και στα πιο «δύσκολα» σημεία, όπως π.χ. στα πλάγια της μύτης. Καλύτερο από το σφουγγαράκι, γιατί δεν απορροφά προϊόν και χρησιμοποιείς λιγότερο!

Για τις υγρές σκιές:
Πλατύ και επίπεδο, αυτό το πινέλο επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή της σκιάς σε όλο το βλέφαρο, ενώ στη συνέχεια μπορείς με το δάχτυλό σου ή με το πινέλο-σφουγγαράκι να το ολοκληρώσεις. Καλύτερα να το πλένεις πάντα μετά τη χρήση.

Για «κοψίματα»:
Με ασύμμετρο κόψιμο, ώστε να απλώνεις μια πιο σκούρα απόχρωση ρουζ ή πούδρας, ακριβώς κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, δημιουργώντας τις πολυπόθητες γωνίες και τονίζοντας το σχήμα του προσώπου.

Για την πούδρα σε σκόνη: Χάρη στις μεγάλες διαστάσεις του μπορείς να απλώνεις μια «γενναία» ποσότητα πούδρας στο πρόσωπο, ώστε να σταθεροποιείται το μακιγιάζ και να αποφεύγεις την αντιαισθητική γυαλάδα. Άπλωσε με στρογγυλές κινήσεις ξεκινώντας από το κέντρο και προς τα άκρα.

Για τα «κοψίματα» στα μάτια:
Εξαιτίας του λεπτού και ασύμμετρου σχήματός του, σε βοηθάει με ακρίβεια να δημιουργείς σκιάσεις και γωνίες στα βλέφαρα, απλώνοντας τις πιο σκούρες σκιές στην εξωτερική γωνία και δίνοντάς τους βάθος.

Για το κραγιόν:
Η χρήση του φαίνεται περιττή, όμως είναι απαραίτητη για ένα «επαγγελματικό» τελείωμα! Χάρη στο λεπτό σχήμα του «σβήνει» το μολύβι των χειλιών, το ενώνει με το κραγιόν και το απλώνει με ακρίβεια ακόμα και στις άκρες. Ποτέ πια πασαλείμματα!

Πηγή: womenonly.gr