Το γυναικείο μυαλό αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο για τους περισσότερους άντρες και ο αινιγματικός τρόπος σκέψης και δράσης τους έκανε αδύνατη την «αποκωδικοποίησή τους»… μέχρι τώρα!

Επιστήμονες δηλώνουν ότι έχουν βρει τη λύση στο καλά κρυμμένο μυστικό του πώς μια γυναίκα δείχνει σε έναν άντρα ότι ενδιαφέρεται.

Η απάντηση βρίσκεται στα μάτια της!

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο της life coach Ali Campbell («More than Just Sex») ερεύνησε τον τρόπο και το πού κοιτάει μια γυναίκα έναν άντρα που βλέπει για πρώτη φορά. Σύμφωνα με την ίδια το βλέμμα της μπορεί να του «αποκαλύψει» όσα χρειάζεται να ξέρει για τις… πιθανότητες του να την κατακτήσει.

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα από την πρώτη «ανταλλαγή βλεμμάτων» είναι αρκετά για να καταλάβει ένας άντρας αν η πόρτα του φλερτ είναι ανοιχτή, ή αν θα «φάει χυλόπιτα».

Αν λοιπόν μια γυναίκα κοιτάξει προς τα κάτω και μετά «σηκώσει» το βλέμμα της προς τα πάνω «σαρώνοντας» το πάτωμα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ενδιαφέρεται για το αρσενικό που έχει απέναντί της.

Αυτή η κίνηση των ματιών της δείχνει ότι «τσεκάρει» σε σύντομο χρόνο τα αισθήματά της. Δείχνει το ενδιαφέρον της αλλά προσπαθεί να καταλάβει πόσο της αρέσει ο άντρας που κοιτάει.

«Αυτό είναι που γυρεύετε. Είναι η τέλεια ένδειξη ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται για εσάς» λέει η Campbell.

Ακόμη και μια ντροπαλή ματιά προς το πλάι, που άλλοτε οι άντρες εκλάμβαναν ως απόρριψη, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η γυναίκα που κοιτάζει ντροπαλά και διστακτικά προς το πλάι ενδιαφέρεται!

Αν το βλέμμα μιας γυναίκας σηκωθεί προς τα πάνω για περίπου 45 δευτερόλεπτα και μετά σας κοιτάξει κατάματα είναι ένα ακόμη σημάδι ότι δείχνει το ενδιαφέρον της για εσάς και σκέφτεται αν είστε ο κατάλληλος σύντροφος για εκείνη.

Όταν όμως ένας άντρας κοιτάει κατάματα μια γυναίκα και εκείνη κοιτάει πάνω από το κεφάλι του ή τον κοιτάει επίμονα μέσα στα μάτια χωρίς αναστολές αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι… οι «πόρτες του φλερτ» δεν άνοιξαν καν και ίσως θα ήταν καλύτερα να την ξεχάσει!

«Αν σας συμβεί αυτό είναι μάλλον καλύτερα να την αφήσετε στην ησυχία της και να προχωρήσετε στην επόμενη» προσθέτει η Campbell.