Ο χωρισμός πονάει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το πώς τον ξεπερνάει κάθε γυναίκα βέβαια, εξαρτάται από το χαρακτήρα της και τη φύση του χωρισμού καθεαυτού.

Αν η χωρισμένη είναι πλούσια ή διάσημη δεν έχει διαφορά. Διαβάστε πώς αντιμετώπισαν το χωρισμό τους διάσημες κυρίες και πάρτε ιδέες…

Μέθοδος «Νext please» by Τζένιφερ Λόπεζ (και Εύα Λονγκόρια)

Η Τζένιφερ Λόπεζ, μόλις 4 μήνες μετά το διαζύγιό της με τον Μαρκ Άντονι, έβαλε στη ζωή της (και στο πολυτελές σπίτι της) τον 22χρονο χορευτή της Κάσπερ Σμαρτ. Μάλιστα είναι αχώριστοι ακόμη και στα επαγγελματικά ταξίδια της σταρ, όπου τη συνοδεύει μαζί με τα δίδυμα παιδιά της!

Αλλά και η Εύα Λονγκόρια δεν τα έβαψε μαύρα λόγω του διαζυγίου της με τον Τόνι Πάρκερ, παρότι αποκαλύφθηκε ότι την απάτησε. Αντιθέτως, λίγες εβδομάδες μετά εθεάθη να τριγυρνάει με τον κατά 10 χρόνια νεότερο και αδερφό της Πενέλοπε Κρουζ, Εντουάρντο.

Εφάρμοσε τη μέθοδο:

Στη ζωή πρέπει να δίνεις χρόνο στα πράγματα και τα συναισθήματα να λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Έτσι και με το σοκ ενός χωρισμού. Απαιτείται ένα χρονικό διάστημα ώστε να το ξεπεράσεις, να ανασυνταχθείς και να αρχίσεις να ζεις χωρίς τις αναμνήσεις του πρώην.

Το να κάνεις μια σχέση ελάχιστο χρόνο μετά το χωρισμό δείχνει αναμφίβολη αδυναμία να μείνεις μόνη σου, κάτι που κρύβει πίσω του μια μεγάλη ανασφάλεια. Αν όμως δεν σταθείς στα πόδια σου, δεν ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, έστω με την άσχημη αφορμή ενός χωρισμού, μην περιμένεις να το κάνεις με μια νέα σχέση.

Μέθοδος «Κλειστό λόγω διακοπών» by Κέιτι Πέρι (και Κόρτνεϊ Κοξ)

Τι νόμιζες ότι κοτζάμ θεά η Κέιτι Πέρι θα καθόταν να σκάσει που πήρε διαζύγιο από τον Ράσελ Μπραντ; Χριστούγεννα στη Χαβάη έκανε φέτος η pop star και η έννοια της δεν ήταν τι κάνει ο πρώην σύζυγός της πλέον, αλλά να βάλει αρκετό αντηλιακό για να μην καεί από τον ήλιο και να εξερευνήσει όλες τις τροπικές παραλίες του νησιού.

Μια από τα ίδια και η Κόρτνεϊ Κοξ, που μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της με τον Ντέιβιντ Αρκέτ, που έκανε βούκινο προσωπικά τους θέματα, πήρε αγκαζέ την κολλητή της Τζένιφερ Άνιστον και πήγαν στο Μεξικό. Το να φεύγεις από τη βάση σου για ένα διάστημα αμέσως μετά το χωρισμό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για να τον ξεπεράσεις, κρατώντας απόσταση.

Εφάρμοσε τη μέθοδο:

Ευκαιρία να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου από οποιαδήποτε δυσοίωνη σκέψη. Μια απόδραση -όχι απαραίτητα σε εξωτικούς προορισμούς όπως οι celebrities- ανανεώνει σώμα και πνεύμα και ξεκαθαρίζει περισσότερο το τοπίο. Νέο μέρος, καινούργιες εμπειρίες συνωμοτούν στο να ξεκολλήσεις από το παρελθόν.

Επιπλέον, από πρακτικής άποψης αν ο πρώην σε πάρει τηλέφωνο να συναντηθείτε, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο! Κράτησε μακριά τον πειρασμό της επιστροφής και με αφορμή μια διαφορετική εμπειρία, όπως αυτή ενός ταξιδιού, δημιούργησε την αφετηρία μιας ολοκαίνουργιας φάσης της ζωής σου.

Μέθοδος «Take the high road» by Τζένιφερ Άνιστον (και Μπαρ Ρεφαέλ)

Θυμήσου την αξιοπρεπή στάση της Τζένιφερ Άνιστον όλο το διάστημα από τη στιγμή που χώρισε επίσημα με τον Μπραντ Πιτ, μέχρι τότε που άκουγε την Αντζελίνα Ζολί να λέει σε συνέντευξη πως ερωτεύτηκε τον Πιτ στα γυρίσματα της ταινίας «Mr & Mrs Smith» (περίοδος που ο σταρ ήταν παντρεμένος με την Άνιστον).

Ή σκέψου πώς μετά από τέσσερα χρόνια κοινής συμβίωσης και αφού πέρασαν ένα αρκετά δύσκολο διάστημα με προβλήματα στη σχέση τους, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χώρισε με την Μπαρ Ρεφαέλι και λίγες εβδομάδες μετά τον είδαμε να χαριεντίζεται με την Μπλέικ Λάιβλι σε κρουαζιέρα. Ωστόσο το γνωστό μοντέλο με ανωτερότητα διατήρησε φιλική σχέση μαζί του και σε απόλυτα πολιτισμένο κλίμα έχουν ακόμη επαφές.

Εφάρμοσε τη μέθοδο:

Η ψυχραιμία σίγουρα βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο μην ξεχνάς πως ο χωρισμός -μιας ουσιαστικής σχέσης, όχι μιας χαλαρής- είναι ένα είδος απώλειας, ένα μικρό πένθος. Και χρειάζεται χρόνο και ξέσπασμα για να το ξεπεράσεις.

Το να κρατάς μέσα σου πολλά συναισθήματα μπορεί να σε φθείρει χειρότερα συναισθηματικά και τελικά να σαμποτάρει υποσυνείδητα τις επόμενες σχέσεις σου. Μοιράσου τον πόνο σου με τους πολύ δικούς σου ανθρώπους, όπου εκεί δεν χρειάζεται να προσποιείσαι πως είσαι στα καλύτερά σου. Βέβαια, έξω δεν θα περιφέρεσαι σαν την κλαίουσα ιτιά, αντιθέτως να δείχνεις όσο περισσότερο ήρεμη μπορείς

Μέθοδος «Ουδέν κακό αμιγές καλού» by Σάντρα Μπούλοκ (& Κέιτ Γουίνσλετ)

Μετά από την καταιγίδα του διαζυγίου, την οποία αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια, η Σάντρα Μπούλοκ βρήκε την ηρεμία της υιοθετώντας ένα παιδί. Επιπλέον έκανε δυναμικό restart στην καριέρα της με δύο ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνιστεί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Τομ Χανκς.

Η κρίση ανάμεσα στην Κέιτ Γουίνσλετ και το σύζυγό της Σαμ Μέντες ήρθε ακριβώς τον έβδομο χρόνο του γάμου τους. Όταν άρχισαν να συζητάνε τα του χωρισμού, το 2010, η ηθοποιός ήταν στα γυρίσματα της σειράς «Mildred Pierce» και την ημέρα που πήρε την οριστική απόφαση για το διαζύγιο, γύριζε ανάλογη σκηνή με τον τηλεοπτικό της σύζυγο.

Η ερμηνεία της εξασφάλισε ένα βραβείο Emmy, ενώ η ενδοσκόπηση που ακολούθησε αργότερα είχε ως αποτέλεσμα μια πιο ισορροπημένη ζωή και μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά της. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα των παρακάτω celebrity ιστοριών; Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Εφάρμοσε τη μέθοδο:

Ο χωρισμός είναι μια φάση της ζωής μας που νιώθουμε εξαιρετικά ευάλωτοι και αδύναμοι. Το να φερθείς στον εαυτό σου με τον ίδιο σεβασμό και την αγάπη που θα φερόσουν σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο αν περνούσε δύσκολη φάση, θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.

Σε αυτό θα βοηθήσει και η προσπάθεια να κάνεις πράγματα που θα σε βελτιώσουν και θα σε κάνουν πιο πλήρη άνθρωπο. Εργασιοθεραπεία, ένα νέο χόμπι, αφιέρωση περισσότερου χρόνου στους δικούς σου ανθρώπους και οτιδήποτε συνιστά η αυτοβελτίωση, θα σε ενισχύσει ώστε να προχωρήσεις δυνατότερη και επιπλέον είναι και ο πιο υγιής τρόπος για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Πηγή: missbloom.gr