Δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να πάτε επίσκεψη σε σπίτι με νεογέννητο μωρό, όμως η κολλητή σας γέννησε πρόσφατα και φτάνει η στιγμή που θα πας από εκεί. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση λόγω του μωρού, οπότε πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα:

Με το που μπείτε στο σπίτι, η πρώτη σας δουλειά είναι να πλύνετε τα χέρια σας για να μπορέσετε να χαϊδέψετε το μωράκι. Ως πρώτη επίσκεψη, αφήστε κατά μέρος τη σκέψη να το πάρετε αγκαλιά, εκτός κι αν σας το επιτρέψει η μαμά του και βέβαια με προϋπόθεση ότι θα ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της.

Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, μην το πάρετε μαζί σας, τόσο για λόγους υγιεινής, όσο και για λόγους ασφαλείας. Λίγες ώρες θα λείψετε, αφήστε το με κάποιον ή ακόμα και αν είναι εκπαιδευμένο.

Εννοείται ότι η επίσκεψη θα πρέπει να διαρκέσει λίγο, καθώς οι γονείς είναι κουρασμένοι και έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα με το μωρό.

Δείξτε διακριτικότητα και μην τους φέρετε σε δύσκολη θέση να σας διώξουν με τον τρόπο τους.

Φυσικά, ξεχάστε το τσιγάρο και μόνο αν δεν αντέχετε με τίποτα, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι, εφ’όσον πάρετε την έγκριση των γονιών του μωρού. Μετά καλό θα ήταν να φάτε μια τσίχλα για να μη μυρίζει η ανάσα σας.

Φροντίστε να μιλάτε χαμηλόφωνα και να γελάτε διακριτικά, είτε κοιμάται, είτε δεν κοιμάται το μωρό. Δεν πρέπει άθελά σας να διαταράξετε την ηρεμία του και να ταλαιπωρηθούν μετά οι γονείς του να το βάλουν για ύπνο.

Μην περιμένετε ιδιαίτερη περιποίηση και μη σας κακοφανεί αν δεν σας κεράσουν κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι θέμα πρόθεσης, απλά μπορεί να υπάρχει κόπωση για κάτι παραπάνω ή να μην έχουν προλάβει να κάνουν ψώνια. Δικαιολογήστε τους!

Αποφύγετε να δώσετε συμβουλές για θέματα που αφορούν το μωρό, αν δεν σας ζητηθεί η δική σας οπτική. Και βέβαια μην αναφερθείτε καν σε ατυχείς περιπτώσεις με νεογέννητα μωρά!

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.