Για να ετοιμάσετε τον χυλό για τις κρέπες κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι, σε ένα μπολ. Κάνετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του και σταδιακά ρίχνετε μέσα το αβγό και τον κρόκο χτυπώντας τα καλά, και μετά το γάλα. Ανακατεύετε ώστε να γίνει το μείγμα ένας αραιός χυλός. Προσθέτετε το λειωμένο βούτυρο, αναμειγνύετε και αφήνετε να μείνει σκεπασμένος για 5 λεπτά.

Για να φτιάξετε τις τηγανίτες, ρίχνετε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20 εκ.) που έχετε ελαφρά λαδώσει και ήδη κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μια κουτ. σούπ. χυλό ή λίγο περισσότερο, περιστρέφοντας το τηγάνι καθώς τον ρίχνετε, για να απλωθεί σε ολόκληρο τον πάτο και να γίνει μια στρογγυλή λεπτή τηγανίτα. Ψήνετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Γυρίζετε με μια λεπτή σπάτουλα και ψήνετε και από την άλλη. Βάζετε την τηγανίτα στην άκρη και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, βάζοντας τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και διατηρείτε τις τηγανίτες ζεστές.

Κόβετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε το πράσινο τμήμα τους, που αφαιρείτε, και το βάζετε στην άκρη. Αφήνοντας 2,5 εκ. από την άκρη του βολβού, κόβετε τους μίσχους κατά μήκος σε λεπτότατες λωρίδες. Τους βάζετε σε μπολ με παγωμένο νερό για να κατσαρώσουν οι μίσχοι.

Ζεσταίνετε το σογέλαιο και το σησαμέλαιο σε ένα βαρύ (μαντεμένιο κατά προτίμηση) τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καρότα, την τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύετε τηγανίζοντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα συμπληρώνετε τις φύτρες σόγιας και το πράσινο των κρεμμυδιών και τηγανίζετε για 1 ακόμα λεπτό. Τέλος προσθέτετε τη σόγια και τα αμύγδαλα.

Μοιράζετε το μείγμα στις τηγανίτες που τις διπλώνετε στα τέσσερα ή τις κάνετε ρολά. Γαρνίρετε με τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σερβίρετε σε πιάτο ζεστές.

Υλικά

125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1 κρόκος αβγού
0, 25 λίτρου γάλα
25 γραμ. βούτυρο λειωμένο
2 κουτ. σούπας λάδι για τηγάνισμα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. σούπ. σογιέλαιο
2 κουτ. σούπ. σησαμέλαιο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτά κομματάκια στο μέγεθος ενός σπίρτου
1 κομματάκι φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
350 γραμ. μικρά μανιτάρια σε φέτες
225 γραμ. φύτρες σόγιας
2 κουτ. σούπ. σάλτσα σόγιας
50 γραμ. νιφάδες αμυγδάλων (ασπρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες) και καβουρδισμένες

Πηγή:belife.gr