Για να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση κραγιόν, δύο πράγματα πρέπει να σκέφτεστε: πού θέλετε να εστιάσετε και ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σας.

Μάτια ή χείλη

Αν θέλετε να εστιάσετε στο μακιγιάζ των ματιών σας, τότε μη διαλέξετε μία βαθιά απόχρωση ή μία που θα αποσπάσει την προσοχή στα χείλη. Αν πάλι, δεν θέλετε να κάνετε focus στα μάτια, τότε διαλέξτε μία έντονη ή πιο σκούρα απόχρωση στα χείλη.

Τόνος επιδερμίδας

Όσον αφορά την απόχρωση της επιδερμίδας σας, πρέπει να σκέφτεστε αντίθετα. Επιλέξτε μία απόχρωση στα χείλη, η οποία έχει αντίθετα undertones από αυτά της επιδερμίδας σας, προκειμένου το look να δείχνει πιο φρέσκο. Αν έχετε χλωμή- κίτρινη επιδερμίδα, τότε χρησιμοποιήστε μία ροζ απόχρωση με μπλε undertones.

Το μυστικό

Συνδυάστε το κραγιόν με την κατάλληλη απόχρωση στο μολύβι χειλιών, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα γεμάτο αποτέλεσμα στα χείλη σας! Δώστε προσοχή όμως, στη σύνθεση του μολυβιού που θα χρησιμοποιήσετε, να έχει ενυδατικούς παράγοντες, προκειμένου να μην ξεραθούν τα χείλη σας και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το κραγιόν σας. Πηγή: omorfamystika.gr