Μία ιδιαίτερη συνταγή για μακαρονάδες…

Υλικά:

500 gr μακαρόνια (κατά προτίμηση spagetti, linguini, tagliatelle, κτλ)
200 gr κρέμα γάλακτος
3 αποξηραμένη άνθη τριαντάφυλλου ή 2 κουτάλια αποξηραμένα τριαντάφυλλα για τσάι
5-6 μανιτάρια άσπρα
1 ποτήρι ροζέ κρασί
λάδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι ελαφρά το αποξηραμένα τριαντάφυλλα αφού τα έχουμε σπάσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν μαγειρευτούν τα μανιτάρια και εξατμιστούν τα υγρά τους, σβήνουμε με το ροζέ κρασί. Λίγο πριν εξατμιστεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε πολυ χαμηλή φωτιά η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα.

Πηγή: sintagespareas.gr