Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, να το αγοράσετε και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε πως είναι πολύ σφιχτά και είναι αδύνατον να τα φορέσετε και να περπατήσετε. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να πάτε στον τσαγκάρη για να τα ανοίξετε, δοκιμάστε μόνη σας μερικές απλές μεθόδους για να ανοίξετε τα σφιχτά σας παπούτσια και να τα κάνετε πιο άνετα και αν δεν τα καταφέρετε τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στον ειδικό.

Χαλαρώστε τα

Μερικές φορές οι απλούστερες μέθοδοι είναι οι καλύτερες. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει να βγει από το σπίτι με τα νέα του παπούτσια που δεν του είναι άνετα. Φορώντας τα νέα σας παπούτσια μέσα στο σπίτι αυτομάτως βοηθάτε το ύφασμα ή το δέρμα να χαλαρώσει και επομένως να γίνουν πιο άνετα για να τα φορέσετε έξω.

Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες

Ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά έχει αποτέλεσμα. Αν φορέσετε αθλητικές κάλτσες με τα σφιχτά σας τακούνια, θα δείτε πως σιγά σιγά το σχήμα των παπουτσιών σας θα τεντώσει και θα πάρει μορφή. Επιλέξτε ένα ζευγάρι παχιές κάλτσες και περπατήστε μέσα στο σπίτι για λίγο.

Παγώστε τα παπούτσια σας

Καταρχήν, γεμίστε τα παπούτσια σας με σφραγισμένες σακούλες με παγωμένο νερό (αρχικά βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένες καλά, διότι η επισκευή ζημιών από το νερό στα παπούτσια σας είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι το τέντωμα τους) ή παγάκια και αφήστε τις για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις σακούλες πάγου. Το υλικό των παπουτσιών σας θα πρέπει να τεντώνει λίγο περισσότερο από ότι πριν.

Θερμάνετε τα παπούτσια σας

Αρχικά φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και στη συνέχεια τα παπούτσια σας. Ακολούθως, ρίξτε θερμό αέρα με το σεσουάρ στα παπούτσια σας για περίπου 2 λεπτά, ενώ παράλληλα λυγίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας και τις πατούσες σας για να τεντώσετε τις σφιχτές περιοχές του παπουτσιού σας. Συνεχίστε να φοράτε τις κάλτσες και τα παπούτσια σας μέχρι αυτά να κρυώσουν. Έπειτα, βγάλτε τις κάλτσες και ελέγξτε τα παπούτσια σας φορώντας τα χωρίς αυτές. Αν χρειάζεται κι άλλο άνοιγμα, επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη

Αν και δεν θα έπρεπε να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια με την προοπτική πως θα τα επισκευάσετε, μερικές φορές η βοήθεια ενός ειδικού είναι η μόνη λύση. Ο τσαγκάρης μπορεί να μεταβάλλει την φόρμα των παπουτσιών σας με ένα μηχάνημα τεντώματος, μεγαλώνοντας τα τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος. Πηγή: beautetinkyriai.gr