Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι αδιαμφισβήτητα ένα ζήτημα που προβληματίζει πολλές γυναίκες, ειδικά λίγο πριν την εμφάνιση στην παραλία. Πλέον υπάρχουν πολλές λύσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε και τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Η laser αποτρίχωση είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μέσω της εφαρμογής Laser σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες (RF). Η Cosmetic Derma Medicine, προσφέρει τις πιο σύγχρονες και επαναστατικές θεραπείες laser. H κλινική διαθέτει τον τελευταίας τεχνολογίας λέιζερ αλεξανδρίτη Candela Glentle Lase PRO που εκπέμπει στα 755 nm και είναι το αποτελεσματικότερο, με ταχύτερα και μόνιμα αποτελέσματα. Εκτός από το λέιζερ Αλεξανδρίτη , διαθέσιμα στην κλινική είναι τα παρακάτω είδη λέιζερ που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον φωτότυπο του δέρματος και τον τύπο της τρίχας κάθε ασθενή:

Laser Nd: Yag

Ιδανικό για σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες από τον ήλιο επιδερμίδες. Προτείνεται επίσης και σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως το πιγούνι, οι οποίες δεν ανθίστανται στο laser Αλεξανδρίτη. Η βασική διαφορά τους είναι στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, καθώς το laser Nd: Yag έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος το οποίο καίει τη ρίζα της τρίχας. Βάσει μελετών έχει αποδειχτεί ότι το laser Nd: Yag είναι μια απόλυτα αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αποτρίχωσης.

Laser diode (Διοδικό)

Έχετε πολύ σκούρο δέρμα; Όπως ακριβώς το laser Nd Yag, έτσι και το Διοδικό είναι κατάλληλο για μαυρισμένη επιδερμίδα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στοχεύοντας σε πιο καστανές τρίχες σε σχέση με τον αλεξανδρίτη. Το διοδικό laser εκπέμπει σε μήκος κύματος 808 νανόμετρα με μοναδικό μειονέκτημά ότι λόγω του μικρού του μήκους κύματός δεν απορροφάται τόσο από τη μελανίνη τη τρίχας, όπως συμβαίνει με τον Αλεξανδρίτη. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, «Όταν η αποτρίχωση εφαρμόζεται σωστά και από έμπειρο γιατρό δεν έχει καθόλου παρενέργειές. Επίσης το αποτέλεσμα εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται το laser, το χρώμα της τρίχας και από την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών στον ασθενή. Οι περιοχές με τα πιο άμεσα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και τα πόδια».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr