Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ζέστες αρχίζουν σιγά- σιγά να πιάνουν, οπότε τι καλύτερο από το παγωτό; Αντί να το αγοράσετε, μπορείτε να το φτιάξετε!

Υλικά
8 κρόκοι αυγών
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κατά μήκος στα δύο

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ μαζί τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια. To βράζετε και μόλις πάρει βράσει ρίξτε το αμέσως στο μείγμα των αυγών σιγά- σιγά χτυπώντας το συνεχώς με το μίξερ.
Ρίξτε το μείγμα πάλι πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να δέσει. Αφαιρέστε τα κλωναράκια βανίλιας, ξύστε το εσωτερικό τους για να μαζέψετε τους σπόρους και ανακατέψτε τους μέσα στην κρέμα.
Βάλτε το παγωτό σε ένα μπολ που να κλείνει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Βγάλτε το κάθε δύο ώρες και χτυπήστε το με μίξερ χειρός. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι και το παγωτό θα γίνει πιο αφράτο.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: myworld