Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τα κεφτεδάκια! Είναι γευστικά, συνδυάζονται με ρύζι, πατάτες και μακαρόνια, ενώ δεν θέλουν ιδιαίτερο κόπο για να φτιαχτούν.

Υλικά για 4 άτομα
3 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
1/2 φλιτζ. γάλα
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλάκια κομμένο θυμάρι
2 κουταλιές τριμμένο κόλιαντρο
από 375 γρ., χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον, για σερβίρισμα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, κομμένα
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
βρασμένα σπαγγέτι, για σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τις φέτες ψωμιού σε ρηχό μπολ, προσθέτετε το γάλα και τις αφήνετε 5 λεπτά. Τις τρίβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και 1 κουταλιά κόλιαντρο για 6-8 λεπτά, ή ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Αναμειγνύετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, το μείγμα κρεμμυδιού, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο, και τα ζυμώνετε με τα χέρια ώσπου να αναμειχθούν καλά. Μουσκεύετε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάθετε με το μείγμα 24 κεφτεδάκια.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ή ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Αν το τηγάνι είναι μικρό, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα.

Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο κόλιαντρο και μαγειρεύετε τα κεφτεδάκια για 1 λεπτό περίπου, ή ώσπου να μοσχομυρίσουν. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και αφήνετε τα κεφτεδάκια να βράσουν για 2 λεπτά, ή ώσπου να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ και λίγο πιπέρι, και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά, ή ώσπου να ετοιμαστούν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα. Τα σερβίρετε με σπαγγέτι, πασπαλισμένα με παρμεζάνα.

Πηγή: myworld