Για να προβλέψει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των συστατικών και των τελικών προϊόντων σε πιο πρώιμο στάδιο και με μεγαλύτερη βεβαιότητα, το Προγνωστικό Κέντρο Αξιολόγησης της L’Oreal σχεδιάζει ολοκληρωμένες και με γνώμονα την καινοτομία στρατηγικές αξιολόγησης, ως αποτέλεσμα της τεράστιας γνώσης κι εμπειρίας της σε τεχνολογίες όπως η μηχανική των ιστών, ο σχεδιασμός μορίων, η απεικόνιση, μοντελοποίηση και αυτοματοποιημένες πλατφόρμες δοκιμών.

Ο Όμιλος L’Oréal, εγκαινίασε σήμερα το Προγνωστικό Κέντρο Αξιολόγησης της L’Oréal, στο Gerland, που προορίζεται για την προγνωστική αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των συστατικών των καλλυντικών και των τελικών προϊόντων. Βασισμένο σε 30 χρόνια έρευνας και επενδύσεων, κρυσταλλώνει το όραμα της L’Oréal για το μέλλον της αξιολόγησης.

Το κέντρο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προγνωστική έρευνα αξιολόγησης του ομίλου και είναι το αποτέλεσμα επένδυσης 16 εκατ. ευρώ: 7 εκατ. ευρώ το 2000, και 9 εκατ. ευρώ το 2010. Παράγει σήμερα πάνω από 130.000 ανακατασκευασμένες μονάδες βιολογικού δέρματος και ιστού κερατοειδούς ετησίως. Το 2011, το Κέντρο Gerland θα έχει την ικανότητα να αξιολογήσει πάνω από 1.000 προϊόντα για την ασφάλεια τους (συνθέσεις ή πρώτες ύλες) και 100 συστατικά για την αποτελεσματικότητα τους.

Το Προγνωστικό Κέντρο Αξιολόγησης της L’Oreal θα αποτελεί το κέντρο ενός διεθνούς κόμβου που συνδέει τις δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας του ομίλου με τη Γαλλία, Κίνα και Σιγκαπούρη. Καθώς το κέντρο του δικτύου, θα αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη προγνωστική στρατηγική του Ομίλου, θα ενσωματώνει πληροφορίες κι από άλλες διεθνείς ομάδας Έρευνας και Καινοτομίας.

Αυτό το κομβικό σημείο ενσαρκώνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης: αποτελεί ένα τεχνολογικό και επιστημονικό άλμα σε σχέση με εναλλακτικές μεθόδους για την προγνωστική στρατηγική.
Η ‘Έρευνα της L’Oréal βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπεύθυνης και αειφόρου στρατηγικής για την καινοτομία

Για πάνω από έναν αιώνα, η L’Oréal πιέζει τα όρια της επιστήμης για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που αφορούν την ομορφιά εκατομμυρίων γυναικών και ανδρών. Η δέσμευσή της για καινοτομία είναι αμείλικτη, στο στόχο της να προσφέρει σε όλους, ανεξαρτήτως την χώρα προέλευσης, το καλύτερο στα καλλυντικά, όσον αφορά την ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Η δέσμευση αυτή αντικατοπτρίζεται στην καινοτομία που εξυπηρετεί την ποικιλομορφία του κόσμου και τηρεί φιλικές προς το περιβάλλον αρχές σχεδίασης χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι ερευνητικές εργασίες της L’Oréal επενδύουν σε νέο επιστημονικό και τεχνολογικό έδαφος. Στον τομέα της βιολογίας για παράδειγμα, η έκρηξη της γονιδιωματικής, η πρόοδος στον τομέα της έρευνας των βλαστικών κυττάρων και η εντατική χρήση πολλαπλών ανακατασκευασμένων μοντέλων δέρματος μας δίνουν μια σαφέστερη κατανόηση της ποικιλομορφίας των μηχανισμών γήρανσης σε επιδερμίδες διαφορετικών εθνικοτήτων και τύπους μαλλιών, επιτρέποντας συγχρόνως τον εντοπισμό νέων κυτταρικών και μοριακών στόχων για την πρόβλεψη αποτελεσμάτων γρήγορα και με ακρίβεια.