Από τα αγαπημένα έπιπλα της γιαγιάς, που δυσκολευόμαστε και λόγω όγκου να αποχωριστούμε είναι οι τραπεζαρίες. Και μπορεί οι καρέκλες να αποδεικνύονται μάλλον «βαριές» για τη διακόσμηση του σύγχρονου σπιτιού μας, όμως τα παλιά τραπέζια είναι τα αγαπημένα παιδιά των designer που τα ενσωματώνουν ακόμη και στις πιο ριζοσπαστικά μίνιμαλ διακοσμήσεις.

Το τραπέζι με τις σκαλιστές λεπτομέρειες και το γυαλιστερό σκούρο βερνίκι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο μια για πάντα με λίγη δουλειά. Στα καταστήματα με χρώματα θα βρείτε ειδικά διαβρωτικά βερνικιών (πολυεστερικών και μη) που με ένα πέρασμα και ελάχιστο τρίψιμο μπορούν να σας αποκαλύψουν ένα νέο πρόσωπο των κουρασμένων αυτών επίπλων.

Αν θέλετε να πάτε μερικά βήματα παραπέρα, μετά από αυτό το στάδιο περάστε τα έπιπλα με ένα χρώμα που σας αρέσει και ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το διαβρωτικό, μόνο που αυτή τη φορά θα είστε λιγότερο επιμελείς με το τρίψιμο, αφήνοντας λίγα σημεία με χρώμα που θα δώσουν στο έπιπλο την απαιτούμενη πατίνα του χρόνου.

Πηγή: decomania.gr