Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα γλυκό, δοκιμάστε το κέικ με ινδοκάρυδο! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Υλικά

1 ποτήρι ινδοκαρυδο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
3 κουταλάκια μπεικιν παουτερ
1 ποτήρι λάδι
1 βανίλια
2 κουταλάκια κονιάκ
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
σιρόπι
1 ποτήρι ποτήρι ζάχαρη και 1 νερό
λίγη κανέλα

Οδηγίες

Σε 1 λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι – αφού τα χτυπήσουμε καλά, τότε βάζουμε τα αυγά και την βανίλια – και τα χτυπάμε καλά στη συνεχεία βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουτερ και λίγο λίγο το γάλα . Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ινδοκαρυδο.

Αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή μια φόρμα γλυκισματος και βάζουμε μέσα το μείγμα μας και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο)

Για το σιρόπι

Σε ένα δοχείο βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και την κανέλα – και τα βράζουμε αφού βράσουν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

* Όταν ψηθεί το κέικ μας τότε με ρίχνουμε πάνω το σιρόπι και βάζουμε
και λίγο ινδοκαρυδο για να το διακοσμήσουμε

Πηγή: syntages.gr