Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε ότι χτίζετε ένα σύνολο, αλλά τα κοσμήματα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός outfit, κι ακόμη περισσότερο φέτος που τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια και κολιέ κυριαρχούν στις τάσεις για το 2024.

Οι πασαρέλες για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 φέρνουν στο επίκεντρο την αισθητική της δεκαετίας των ’00s την οποία μπολιάζουν με bohemian στοιχεία. Και όλες όσες θυμούνται τη μόδα στα early 2000s, γνωρίζουν την κεντρική σημασία που παίζουν τα αξεσουάρ. Τα body chains επιστρέφουν, το ίδιο και οι ζώνες που είναι περισσότερο διακοσμητικές παρά πρακτικές, τα σκουλαρίκια που φτάνουν μέχρι τους ώμους, αλλά και οι πολλές στρώσεις από χάντρες και αλυσίδες. Για όσες όμως δεν είναι έτοιμες για το comeback του Υ2Κ style, υπάρχουν κι άλλες τάσεις στα κοσμήματα που φαίνεται ότι θα επικρατήσουν, όπως τα φλοράλ chockers και τα βραχιόλια ποδιού. Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες τάσεις στα κοσμήματα για το 2024 που θα κάνουν το άστρο σας να λάμψει πιο λαμπερό!

Τάση #1: Ροζέτες

Τα τρισδιάστατα λουλούδια ανθίζουν στη μόδα του 2024. Στα αξεσουάρ βλέπουμε λουλουδάτα headpieces, καρφίτσες και chokers στον οίκο Chanel, ενώ στους οίκους Simone Rocha και Blumarine είδαμε και ροζέτες σε κολιέ, σκουλαρίκια και ζώνες.

Τάση #2: Βραχιόλια αστραγάλου

Χάρη σε σχεδιαστές όπως οι Paco Rabanne και Miu Miu, υπάρχει μία τάση που θα είναι εύκολο να εντάξουμε στην κοσμηματοθήκη μας: τα ταπεινά βραχιόλια ποδιού. Προτιμήστε κάτι λιτό και λαμπερό όπως τα χρυσά, σωληνοειδή σχέδια της Fendi ή προσθέστε glamour με ένα μαργαριταρένιο σχέδιο αλά Simone Rocha.

Hermina Athens Oval Pearl Anklet €61

Τάση #3: Με επιρροές από τον ωκεανό

Εκτός από τους οίκους που παραδοσιακά αγαπούν το μπλε της θάλασσας, όπως Bottega Veneta, Versace και Ferragamo, φέτος σχεδιαστές όπως οι Collina Strada και Schiaparelli βούτηξαν στα βαθιά για να αντλήσουν έμπνευση στα αξεσουάρ τους, με αποτέλεσμα να δούμε chokers και μεγάλα μενταγιόν σε σχήμα αστερία, αστακού, καβουριού και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων.

Τάση #4: Super size me

Αν είστε φαν των τεράστιων αξεσουάρ, τότε φέτος είναι η χρονιά σας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πρόβλεψης τάσεων του Pinterest, τα larger-than-life, σαν γλυπτά, κοσμήματα θα είναι στην κορυφή και φέτος.

Li La Lo Σκουλαρίκια κρίκοι Pearls από επιχρυσωμένο ασήμι 925° με freshwater pearl €90

Τάση #5: Φιόγκοι

Το 2024 θα είναι γεμάτο φιόγκους. Διάφορες girly τάσεις της μόδας έχουν ανέβει σε δημοφιλία τις τελευταίες σεζόν, όμως το συγκεκριμένο trend βρίσκεται παντού, από τις πασαρέλες των Balmain και Sandy Liang, μέχρι το κόκκινο χαλί, στην Olivia Rodrigo, την Elle Fanning και τη Sydney Sweeney. Είτε πρόκειται για κολιέ, είτε για τσιμπιδάκια στα μαλλιά, είτε για βραχιόλια, δέστε το αγαπημένο σας κόσμημα με μια κορδέλα για να είστε 100% in fashion.

Διαβάστε επίσης: «Bow stacking»: Η νέα τάση στα μαλλιά που θα κυριαρχήσει το 2024

Τάση #6: Ασήμι παντού

Στον οίκο Attico, ήταν τα κολιέ. Στον Armarium και στον Valentino, ήταν τα σκουλαρίκια. Στην Tory Burch, ήταν τα βραχιόλια. Τα μεγάλα, όμορφα ασημένια κοσμήματα παίρνουν κεντρική θέση σε όλες τις συλλογές του SS24.

Gregio Σκουλαρίκια Funky Metal / Gloss Boss €68

Τάση #7: Layerings από κολιέ

Σύμφωνα με τους οίκους Chanel, Ralph Lauren και Burberry, φέτος διακοσμούμε το ντεκολτέ μας όσο περισσότερο γίνεται. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές επιλέγουν τον συνδυασμό πολλών κολιέ μαζί για ένα πληθωρικό αποτέλεσμα στον λαιμό μας. Αποκτήστε το look συνδυάζοντας κολιέ διαφορετικού πάχους και μήκους και μη φοβηθείτε να αναμείξετε ασήμι με χρυσό ή να προσθέσετε χάντρες.

Τάση #8: Ασύμμετρα σκουλαρίκια

Οι οίκοι Valentino, Prabal Gurung και Gucci ανέδειξαν την τάση ενός και μόνο statement σκουλαρικιού. Αν όμως νιώθετε πως φορώντας ένα σκουλαρίκι, θα αφήσετε το πρόσωπό σας μισόγυμνο, δοκιμάστε ένα ασύμμετρο ζευγάρι, όπως το έδειξαν οι Etro και Erdem, για να μην αφήσετε κανένα από τα δύο αφτιά σας παραπονεμένο.

Pret A Beaute Dangly Asymmetrical Earrings €35

Πηγή: Refinery29