Συνήθως το σκρολάρισμα στο TikTok αποδεικνύεται «μαύρη τρύπα», αφού όταν σηκώνουμε το κεφάλι από το κινητό έχει περάσει πολύ περισσότερος χρόνος απ’ όσο είχαμε υπολογίσει. Μερικές φορές όμως μπορεί να αποβεί και παραγωγικό, αφού η δημοφιλής πλατφόρμα είναι γεμάτη από βιντεάκια με έξυπνα hacks και συμβουλές για το καθάρισμα και την οργάνωση σπιτιού.

Για να μην χάνετε (όπως εμείς) τον χρόνο σας, ψάξαμε και εντοπίσαμε τα κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Και μπορεί να μην γίνουμε Μαρί Κοντό από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη.

Πώς να διπλώνετε T-shirts, φούτερ, τζιν και πετσέτες κουζίνας

Οι συμβουλές

  • Φροντίστε να καθαρίζετε καλά το συρτάρι που βάζετε τα μπλουζάκια σας. Έτσι θα είστε σίγουρες ότι δεν υπάρχει ίχνος σκόνης και τα ρούχα θα μοσχομυρίζουν κάθε μέρα.
  • Εξοικονομήστε χώρο βάζοντάς τα κάθετα στο συρτάρι. Όσο για τον τρόπο διπλώματος, το βίντεο παρουσιάζει ευφάνταστους τρόπους για να τακτοποιήσετε μπλουζάκια, τζιν και φούτερ ώστε να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.
  • Αν δεν ξεφεύγει τίποτα από την τελειομανία σας, τότε μπορείτε να οργανώσετε το συρτάρι με τις πετσέτες κουζίνας, διαιρώντας τον χώρο με τη χρήση ενός διαχωριστικού, και τοποθετώντας ξεχωριστά τις μονόχρωμες από τις πολύχρωμες πετσέτες.

Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο

@mama_mila_

3 bathroom cleaning hacks that you will love ✨🧼 1. Clean your bathroom quickly + easily by mixing equal parts dishwashing liquid and white vinegar in a dish brush 2. Remove your shower door seal + use this mix to remove mildew easily 3. Buff shaving cream into mirrors to make them shine + prevent fogging #bathroomcleaning #bathroommakeover #cleaninghacks #cleaningtips

♬ Sia – Xeptemper

Οι συμβουλές

  • Αναμείξτε υγρό πιάτων και ξύδι για να καθαρίσετε όλο το μπάνιο σας. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου, από τις σιλικόνες της ντουζιέρας μέχρι και τους νιπτήρες.
  • Όσον αφορά τον καθρέφτη του μπάνιου, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην θολώνει και να παραμένει γυαλιστερός, είναι να τον περάσετε με αφρό ξυρίσματος.

Πώς να καθαρίσετε τα τζάμια

@mama_mila_

Just wait until you see how much dirt it removed 😳 make your windows sparkle with this easy mix! Its been my go-for years and is so easy to make, all you need is 4 cups warm water, 2 cups white vinegar (or cleaning vinegar) and 1/2 cup dishwashing liquid. Squeegee or rinse the mixture away and reveal your sparkling windows! Hope this is helpful lovelies x #cleaninghacks #cleantok #cleaningtiktok #windowcleaning #mamamilastips #tipsandtricks

♬ original sound – Weplaymusic Lyric Edits

Η συμβουλή

Σε έναν κουβά, προσθέστε 4 κούπες ζεστό νερό, 2 κούπες ξύδι και μισή κούπα υγρό πιάτων. Αναμείξτε τα πολύ καλά και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να καθαρίσετε τα τζάμια.

Πώς να οργανώσετε και να καθαρίσετε το σπίτι

@mama_mila_

10 of your favourite home hacks of 2023 ✨🫧 which one has been your favourite so far? Thank you so much for your love + support this last year! I cant wait to share more daily home tips and tricks with you in 2024 to make your life that little bit easier ♥️ Note: use discretion before using essential oils around pets or small children xx #homehacks #hometips #homedecor #cleaninghacks #cleantok #cleaningtips #cleaningmotivation #mamamilastips #goodbye2023 #newyearnewme

♬ Everybody – Nicki Minaj

Οι συμβουλές

  • Για να μην έχετε καλώδια φορτιστών να σέρνονται στην κρεβατοκάμαρα, τοποθετήστε μικρά γαντζάκια στα πλαϊνά του κομοδίνου.
  • Βάλτε λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με έλαιο μέντας στον πάτο του κάδου σκουπιδιών σας και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σακούλα. Έτσι κάθε φορά που τον ανοίγετε, θα μυρίζει όμορφα.
  • Το έλαιο μέντας λειτουργεί και ως απωθητικό εντόμων! Περάστε με αυτό περιμετρικά τα κουφώματα των παραθύρων σας και κρατήστε τα έντομα μακριά από το σπίτι σας.
  • Αν θέλετε να βγάλετε την ετικέτα από κάποιο προϊόν που μόλις αγοράσατε χωρίς να αφήσετε κανένα στίγμα κόλλας, ζεστάνετε την ετικέτα με το σεσουάρ σας. Η κόλλα θα μαλακώσει και το αυτοκόλλητο θα βγει πιο εύκολα.
  • Για να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας και να απομακρύνετε κάθε άσχημη μυρωδιά, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και πασπαλίστε το πάνω μέρος με μαγειρική σόδα. Περάστε με αυτό όλη την επιφάνεια του νεροχύτη και μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
  • Για να διώξετε τις μυρωδιές από το μπάνιο και τις σκληρές βρομιές από το πάτωμα, αναμείξτε αφρό ξυρίσματος με καυτό νερό και σφουγγαρίστε.
  • Αν το αγαπημένο σας μπλουζάκι έχει λερωθεί με λάδι, προτού το πλύνετε, βάλτε πάνω στον λεκέ ένα διάλυμα από υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα.
  • Τοποθετήστε στην ντουλάπα σας ένα πουγκί γεμάτο με αλάτι στο οποίο έχετε ρίξει λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Με αυτό τον τρόπο, τα ρούχα σας θα μυρίζουν πάντα φρεσκάδα.
  • Για να καθαρίσετε τους τοίχους του σπιτιού σας, αναμείξτε 1 κούπα νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και έλαιο μέντας. Ύστερα από αυτό, οι τοίχοι θα φαίνονται σαν φρεσκοβαμμένοι.