Η αναμονή τελείωσε: Ο πολυτελής γερμανικός οίκος μόδας MCM συνεργάζεται με την Ιαπωνική streetwear δύναμη *A BATHING APE® (BAPE®) για άλλη μια πολυαναμενόμενη capsule συλλογή για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024. Με βάση το hype της πρώτης τους συνεργασίας το 2019, οι δύο εμβληματικοί οίκοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μια φορά, ώστε να επαναπροσδιορίσουν την αισθητική & τη στάση του πολυτελούς streetwear, γιορτάζοντας για πρώτη φορά το Έτος του Δράκου για το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Τα δύο πρωτοποριακά brands είναι άμεσα συνδεδεμένα  με το χώρο της μουσικής και της ποπ κουλτούρας για πολλές δεκαετίες – η MCM για τις τσάντες και τις αποσκευές με τα λογότυπα που φορούσαν οι jetsetters της δεκαετίας του ’70 και του ’80, η BAPE® για τα ρούχα που καθορίζουν την εποχή της νεανικής απόλαυσης της δεκαετίας του ’90. Η τελευταία συλλογή MCM X BAPE® Lunar New Year Edition χαρακτηρίζεται από ένα ατρόμητο παιχνίδι με μοτίβα και τη συγχώνευση του περιβόητου μοτίβου καρχαρία της BAPE® με την υπογραφή Visetos της MCM. Το λογότυπο BAPE STA™ γίνεται το επίκεντρο της συνεργασίας και περιβάλλεται από έναν χρυσό δράκο που συμβολίζει την αδιαπραγμάτευτη αυτοπεποίθηση και το αψεγάδιαστο στυλ του νέου έτους.

Το Shark Hoodie, σχεδιασμένο σε Black & Cognac Visetos, διαθέτει το λογότυπο της συνεργασίας πάνω από το μονόγραμμα, καθώς και το χαρακτηριστικό μοτίβο καρχαρία της BAPE®, ραμμένο στο εξωτερικό της κουκούλας. Τα key item της MCM – το Backpack, η Belt Bag, η Crossbody, η Boston, η Weekender, η North-South Tote και η χειροκίνητη Pouch – υφίστανται μια γραφική μεταμόρφωση με μια πρώτη, διαφανή απόδοση του διάσημου μοτίβου παραλλαγής της BAPE®, αποτυπωμένο σε χρυσό πάνω από το Visetos σε  χρώματα Cognac & Black.

” Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επανασυνδυάσουμε την πλούσια κληρονομιά της MCM σε τέχνη και κινητικότητα με τη δυναμική δημιουργικότητα της BAPE® για την επόμενη συλλογή.  Και τα δύο brands συμπληρώνουν το ένα το άλλο, καθώς πέτυχαν την προβολή τους μέσω της φυσικής τους εγγύτητας με το παγκόσμιο κίνημα του streetwear – η MCM βρήκε την αναγέννησή της στη χιπ-χοπ κοινότητα της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80 και η BAPE® ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης της σκηνής Harajuku του Τόκιο τη δεκαετία του ’90.  Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του πολυτελούς streetwear που συλλαμβάνει την ουσία του Zeitgeist”. – Sabine Brunner, Πρόεδρος και Brand & Commercial Officer της MCM.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας με την MCM για μια συνεργασία που συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων. Το λανσάρισμα αυτής της capsule  συλλογής αποτελεί μια εμπνευσμένη συνέργεια του στυλ, της ατομικότητας και του αχαλίνωτου πνεύματος της καινοτομίας”. – Thomas Hui, Chief Operating Officer της BAPE®.

Αντικατοπτρίζοντας μια ασυμβίβαστη δέσμευση στην ποιότητα κατασκευής και τον αντισυμβατικό σχεδιασμό, η ξεχωριστή συλλογή είναι must-have για τους λάτρεις της μόδας και τους σύγχρονους  streetwear που υιοθετούν μια προσέγγιση του στυλ χωρίς εποχές, χωρίς φύλο και χωρίς ηλικία.  Η πολυαναμενόμενη συνεργασία θα είναι διαθέσιμη στις 5 Ιανουαρίου 2024 στα καταστήματα και online σε επιλεγμένες ναυαρχίδες της MCM και στο BAPE STORE®.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ομώνυμη boutique της MCM (Ξάνθου 2, Αθήνα).