Πώς να κάνετε τα προϊόντα ομορφιάς να διαρκέσουν περισσότερο; Πρώτα απ’ όλα, ναι, μπορεί να γίνει, αλλά όχι, δεν είναι τόσο απλό. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να εμφανίσουν μούχλα ή να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους αν αποθηκευτούν λανθασμένα ή χρησιμοποιηθούν απρόσεκτα.

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε τα προϊόντα σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα 10 φορές μεγαλύτερη φθορά.

Η Bianca Louzado, makeup artist και ιδρύτρια του Code Beauty, εξηγεί στη Vogue India πώς να κάνετε τα προϊόντα ομορφιάς να διαρκούν περισσότερο, ώστε να τα αξιοποιείτε στο έπακρο.

Κρατήστε τα μακριά από τον ήλιο

«Τα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να καταστούν άχρηστα αν διατηρούνται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως ή αν υπόκεινται σε ατμό στην περίπτωση που διατηρούνται στο χώρο του ντους. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει οξείδωση στα προϊόντα. Επίσης, στα προϊόντα με βάση τα έλαια μπορεί να παρατηρηθεί διαχωρισμός των γαλακτωματοποιητών που δεσμεύουν ένα προϊόν και θα έχετε δύο στρώματα νερού και ελαίων, κρίνοντας το προϊόν ακατάλληλο για χρήση».

Αποθηκεύστε τα αποτελεσματικά

«Αποθηκεύω τα foundation, τα κραγιόν και τα προϊόντα με υγρή βάση στο ψυγείο. Αν μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μικροσκοπικό ψυγείο ομορφιάς ή να βρείτε χώρο σε αυτό που υπάρχει στην κουζίνα σας, τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μακιγιάζ σας».

Αποφύγετε να μοιράζεστε το μακιγιάζ σας

«Καλό είναι να κρατάτε τα προϊόντα μακιγιάζ σας αποκλειστικά. Η διασταυρούμενη μόλυνση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας, προκαλώντας εξανθήματα λόγω βακτηρίων».

Καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα σας

«Ο καθαρισμός των πινέλων σας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς τα βρώμικα πινέλα μεταφέρουν συσσώρευση βλαβερών βακτηρίων, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στο δέρμα σας, προκαλώντας ακμή και άλλες δερματικές μολύνσεις».

Αποφύγετε να βάζετε τα δάχτυλά σας σε προϊόντα μακιγιάζ

«Τα δάχτυλά μας έχουν πάνω τους βακτήρια. Αν βάλεις τα δάχτυλά σου μέσα στο δοχείο της κρέμας που χρησιμοποιείς, θα παρατηρήσεις όχι μόνο αλλαγές στο χρώμα αλλά και ότι το άρωμα είναι κάπως διαφορετικό».