Τα αβοκάντο, πλέον, έχουν μπει για τα καλά στη διατροφή μας, με τους περισσότερους να τα επιλέγουν στη θέση του καθιερωμένου φρούτου ή την ώρα ενός σνακ. Βοηθάει, όμως, η κατανάλωση αβοκάντο στην απώλεια βάρους;

Το eatthis.com μίλησε με τη Laura Burak, ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέα του Slim Down with Smoothies, και δίνει όλες τις απαντήσεις.

Πώς η κατανάλωση αβοκάντο ευνοεί την απώλεια βάρους

Τα αβοκάντο μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην προσπάθεια απώλειας βάρους που κάνετε. Η Burak εξηγεί ότι αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών και φυτικών ινών -ένας ισχυρός συνδυασμός που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επιβραδύνει την πέψη και κρατάει μακριά τις ανθυγιεινές λιγούρες.

«Προσθέτοντας το αβοκάντο στη διατροφή σας τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα, απλά σας αφήνει πιο ικανοποιημένους και λιγότερο πιθανό να τρώτε και να τσιμπολογάτε και/ή να τρώτε μεγάλα δείπνα με πολλές θερμίδες, κάτι που συνήθως οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους», επιβεβαιώνει η Burak.

Οι έρευνες υποστηρίζουν πόσο ευεργετικά μπορεί να είναι τα αβοκάντο για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και να μπουν σε φόρμα. Σύμφωνα με μια ανάλυση της Εθνικής Έρευνας Υγείας και Διατροφής (2001-2012), τα άτομα που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος και μικρότερη μέση από εκείνους που δεν έτρωγαν αβοκάντο.

Επιπλέον, δεδομένα από τυχαία κλινική δοκιμή σε υπέρβαρους ενήλικες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση μισού αβοκάντο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος συνδέθηκε με μεγαλύτερο κορεσμό και μειωμένη επιθυμία για φαγητό πέντε ώρες μετά το γεύμα.

Τα οφέλη της κατανάλωσης αβοκάντο

Αβοκάντο τοστ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όσα είπε η Burak τα αβοκάντο είναι «θρεπτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας» που προσθέτουν φυσικά αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας. Μπορείτε, επίσης, να τα απολαύσετε με διάφορους τρόπους και είναι απίστευτα νόστιμα, κάτι που αποτελεί βασικό μέρος της διατήρησης της συνέπειας με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. «Εν ολίγοις, η προσθήκη αβοκάντο στα γεύματά σας σας κάνει τόσο ψυχικά όσο και φυσιολογικά ευτυχισμένους», συμπληρώνει η Burak.

Πώς να απολαύσετε το αβοκάντο για να χάσετε κιλά

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Το να κόψετε σε φέτες ένα αβοκάντο και να ενσωματώσετε μερικές φέτες σε ένα σάντουιτς ή μια σαλάτα είναι δύο εύκολες λύσεις για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Η Burak λέει ότι μπορεί να συμβάλει σε «ένα εντελώς άλλο επίπεδο ικανοποίησης και ευτυχίας».

Συνιστά να κόψετε σε κύβους ένα αβοκάντο και να το προσθέσετε σε τάκος ή σε μια φρεσκοψημένη σαλάτα. Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε και να το χρησιμοποιήσετε για να βουτήξετε μέσα λαχανικά για ένα υγιεινό, αλλά και χορταστικό σνακ. «Ρίξτε κατεψυγμένο ή φρέσκο αβοκάντο σε ένα smoothie και δεν θα καταλάβετε καν ότι είναι μέσα», προσθέτει.