Η ακμή, ή αλλιώς Acne vulgaris, είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα παγκοσμίως,επηρεάζοντας το 80% των εφήβων και το 40% των ενηλίκων2. Είναι η 8η πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο3, και ο συνηθέστερος λόγος επίσκεψης στον δερματολόγο4 . Έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση και την ψυχική υγεία, με το 35,5% των πασχόντων νααποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και το 43,2% να λένε ότι τα σημάδια ακμής έχουν επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις τους5. Σε αυτό το πλαίσιο, τα άμεσα αποτελέσματα ενάντια στις ατέλειες, τα σπυράκια, και τα σημάδια ακμής είναι βασική προτεραιότητα για τους ασθενείς.

Η La Roche-Posay, η #1 μάρκα που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως για τη φροντίδα του δέρματος6, κάνει φέτος ένα βήμα ακόμα πιο πέραμε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, μια ακόμα καλύτερη σύνθεση,και κλινικές αποδείξεις πιο ισχυρές από ποτέ.

Μια λύση νέας γενιάς, βασισμένη στην αποκλειστική εξειδίκευση της La Roche–Posay στην επιστήμη του μικροβιώματος της ακμής. Με τη δύναμη του νέου ενεργού συστατικού Phylobioma, το οποίο, χάρη στον μοναδικό τρόπο λειτουργίας του, εξασφαλίζει καλύτερη και πιο στοχευμένη δράση κατά της ακμής για γρήγορα αποτελέσματα.

Έχει αποδειχθεί ότι η EFFACLAR DUO+M εξασφαλίζει ορατά αποτελέσματα μέσα σε 8 ώρες αντιμετωπίζοντας σπυράκια, μαύρα στίγματα, και σημάδια ακμής. Έχει δοκιμαστεί στο πλαίσιο κλινικών μελετών ακόμα και σε πολύ σοβαρές ατέλειες, καθώς και σε όλους τους φωτότυπους, ενώ είναι κατάλληλο για ασθενείς από 10 ετών και πάνω.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ

Την προηγούμενη δεκαετία, όλες οι επιστημονικές δημοσιεύσεις επικεντρώνονταν γενικά στο C.acnes, το βακτήριο που ευθύνεται για τον σχηματισμό και τη σοβαρότητα της ακμής. Πρόσφατα, οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της γονιδιωματικής μάς επέτρεψαν να εμβαθύνουμε περισσότερο στο μικροβίωμα του δέρματος, και να διερευνήσουμε τις υποομάδες και τους υποτύπους του C.acnes που ονομάζονται «φυλότυποι».

Πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις έδειξαν ότι ο φυλότυπος IA1 του C.acnes είναι σημαντικά κυρίαρχος στο δέρμα με τάση ακμής, κάτι που οδηγεί σε ανισορροπία του μικροβιώματος και πολλαπλασιασμό των ατελειών.

Το Effaclar DUO+M φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ακμής. Με τη δύναμη της επαναστατικής επιστήμης του μικροβιώματος, στοχεύει τον φυλότυπο IA1 του C.acnes για γρήγορα αποτελέσματα: επανεξισορροπώντας το μικροβίωμα του δέρματος, μειώνει τις ατέλειες και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στην πηγή τους.