Όλοι αναζητούν το αιώνιο μυστικό της αψεγάδιαστης επιδερμίδας. Και η αλήθεια είναι πως η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο νομίζουμε….Βρίσκεται, στην κατάλληλη φροντίδα του προσώπου που χρειάζεται ο κάθε διαφορετικός τύπος επιδερμίδας.

Η επιδερμίδα μας είναι ένας καμβάς, ένας καθρέφτης της υγείας και της αυτοπεποίθησής μας. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και φυσικά το δέρμα του δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι’ αυτό, η περιποίηση του προσώπου του, έχει να κάνει με τη μοναδικότητα της επιδερμίδας του και κυρίως με τις διαφορετικές ανάγκες που εκείνη έχει. 

Στον κόσμο της ομορφιάς λοιπόν, η επιλογή σε προϊόντα προσώπου και η διαδικασία της περιποίησης πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Επομένως, ας ρίξουμε μία ματιά σε κάθε τύπο δέρματος για να ανακαλύψουμε ποια είναι τελικά η κατάλληλη φροντίδα που ταιριάζει στον καθένα.

Για το ξηρό δέρμα: Ενυδάτωση πάνω απ’ όλα!

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται αφθονία υγρασίας. Ξεκίνησε λοιπόν την περιποίησή σου, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό προσώπου – που δεν θα ξηράνει ακόμα περισσότερο το δέρμα σου – και στη συνέχεια επίλεξε μία βαθιά ενυδατική κρέμα προσώπου, η οποία θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου απαλή και μεταξένια. Ακόμα, διάλεξε μία μέρα την εβδομάδα, για να κάνεις beauté προσώπου και χρησιμοποίησε μία μάσκα για βαθιά ενυδάτωση. Μην ξεχνάς ότι – πέρα από τα σωστά προϊόντα περιποίησης – το πιο σημαντικό είναι να προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τον ήλιο, φορώντας αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Για το λιπαρό δέρμα: Η καταπολέμηση της λιπαρότητας

Όταν ο τύπος της επιδερμίδας του προσώπου σου είναι λιπαρός, οι ενυδατικές κρέμες που επιλέγεις πρέπει να είναι ελαφριές και μη-λιπαρές. Ακόμα, διάλεξε για καθαριστικό προσώπου ένα με αντισηπτική δράση, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά δραστικό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Τέλος, για σένα που η καταπολέμηση της λιπαρότητας έχει φτάσει ποια να είναι προσωπικό στοίχημα, μην ξεχνάς – μία φορά με δύο την εβδομάδα – να χρησιμοποιείς μάσκες με εξαιρετικά βαθιά καθαριστική δράση που βοηθούν στην απορρόφηση του περίσσιου λαδιού στην επιδερμίδα.

Για το ευαίσθητο δέρμα: Η απαλή προσέγγιση

Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε ερεθίσματα, οπότε επίλεξε προϊόντα που είναι υποαλλεργικά και χωρίς παραφινέλαιο. Μια απαλή κρέμα καθαρισμού και ένα καταπραϋντικό τόνερ θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την απαλότητα και λεία υφή του δέρματός σου. Επίσης, απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αρωματικά ή άγνωστα συστατικά. Η απαλή εξισορρόπηση για σένα, είναι το κλειδί.

Για το μικτό δέρμα: Η εξατομικευμένη φροντίδα

Το μικτό δέρμα απαιτεί προσεκτική εξισορρόπηση. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που είναι απαλό στις ξηρές περιοχές και ένα τόνερ για απορρόφηση της λιπαρότητας στις λιπαρές περιοχές. Επίλεξε μια ενυδατική κρέμα που προσφέρει ματ αποτέλεσμα και ενυδάτωση εκεί που χρειάζεται. Και μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία – που όπως είπαμε – είναι απαραίτητη για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Η κατάλληλη φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι ένδειξη υγείας αλλά και αγάπης προς το σώμα και το πρόσωπό μας. Αν θες λοιπόν, να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου εκείνα τα προϊόντα που υπόσχονται επιπλέον λείανση των ρυτίδων και ανάπλαση της επιδερμίδας σου, σου έχουμε τα κατάλληλα: Δοκίμασε την κρέμα ημέρας Revitalift Laser Δραστικής Αντιγήρανσης με SPF25, εμπλουτισμένη με προ-ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C. Το μυστικό της; Λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει την επιδερμίδα του προσώπου σου και μειώνει αισθητά τις κηλίδες. Πριν τον ύπνο, ολοκλήρωσε την περιποίησή σου με την κρέμα νύχτας με ρετινόλη και νιασιναμίδη, Revitalift Laser. Μειώνει ορατά τις ρυτίδες και ακόμα, βελτιώνει τον ανόμοιο χρωματικό τόνο της επιδερμίδα σου.

Κάνοντας λοιπόν, τις σωστές επιλογές για τον τύπο της επιδερμίδας σου, μπορείς να αναδείξεις ένα λαμπερό, υγιές πρόσωπο που θα ξεχωρίζει. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και απόλαυσε την πολυτέλεια της φροντίδας που σε ανανεώνει και σε αναζωογονεί, κάθε μέρα.