Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες και να μη μπορείς κάθε τρεις και λίγο να τρέχεις στο κομμωτήριο για βαφή και χτένισμα όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορείς απεριποίητη. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το μαλλάκι σου στην τρίχα ακόμη και σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης!

1. Ένας καλός κομμωτής θα σου δείξει ένα χτένισμα που να μπορείς να κάνεις και μόνη σου σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα βέβαια με τον τύπο των μαλλιών σου, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα στο κομμωτήριο. Θα σου εξηγήσει ποια προϊόντα είναι πιο κατάλληλα και αποτελεσματικά, χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία των μαλλιών σου και έτσι θα είναι σαν να έχεις την επαγγελματική φροντίδα στο σπίτι εύκολα και ανέξοδα!

2. Ζήτησε από τον κομμωτή να σου εξηγήσει πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, όπως αφροί για στάιλινγκ και τζελ. Αν όταν πας κομμωτήριο φτιάχνεις τα μαλλάκια σου συνήθως ίσια τότε πες του να σου δείξεις πώς θα πετύχεις το τέλειο ίσιωμα. Η αν σου πιάνει τα μαλλάκια ου σε κότσους ή αλογοουρές ζήτησε του να σου δείξει πώς το κάνει , έτσι ώστε να μπορείς να πετύχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και στο σπίτι.

3. Αν ταιριάζει με τον τύπο σου, επίλεξε τα πολύ κοντά μαλλιά που όχι μόνο σε βάζουν στην πρώτη γραμμή της μόδας και αυτή τη σεζόν αλλά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

4. Αν τρελαίνεσαι για τα μακριά μαλλιά, ξέχασε το ασύμμετρο μάκρος που χρειάζεται συχνά ρετουσάρισμα και προτίμησε μόνο δύο διαφορετικά μάκρη που να δίνουν λίγο κίνηση στα μαλλιά. Έτσι δε θα χρειάζεται να τρέχει9ς στο κομμωτήριο όλη την ώρα για καθάρισμα και “γραμμή”.

5. Αν έχεις σγουρά μαλλιά, είσαι από τις πολύ τυχερές αφού αργούν περισσότερο να μεγαλώσουν και έτσι το κούρεμα διαρκεί πιο πολύ. Μπορείς να επιλέξεις μια κουπ καρέ ή σε δύο διαφορετικά μάκρη που θα σου λύσουν τα χέρια.

6. Όταν εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες. μην καταφύγεις αμέσως στη βαφή, που κρατάει μόνο έναν μήνα. Δοκίμασε τη λύση της ανταύγειας που θα καλύψει τις άσπρες τρίχες, ενώ αν είστε καστανή, η χένα δίνει πολύ φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν. Ακόμη για να “καμουφλάρεις” την άσπρη ή μαύρη ρίζα δεν έχεις παρά να επιλέξεις μια μάσκαρα για τη ρίζα έτσι ώστε να καθυστερήσεις ακόμη περισσότερο τη βαφή αλλά και να έχεις σούπερ μαλλάκι!

7. Σεβασμός για τα μαλλιά σου: όσο λιγότερο ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου, τόσο καλύτερα. Οι περισσότερες γυναίκες δυσκολεύονται να συμφιλιωθούν με τον τύπο τους και θέλουν κάτι εντελώς διαφορετικό, με αποτέλεσμα να γίνονται σκλάβες της βαφής και του ισιώματος. Σκέψου μήπως είναι καιρός να δεχτείς το γεγονός ότι είστε καστανή και να διαλέξεις ένα σαμπουάν και ένα μαλακτικό για καστανές και όχι για ξανθές που μπορεί πολύ να ήθελες αλλά δεν είσαι!

8. Αν τα μαλλιά σου είναι ολόισια, μια κουπ καρέ θα κρατήσει τρεις μήνες χωρίς να χρειάζεται ρετουσάρισμα. Ξέχασε τη φράντζα που απαιτεί συχνότερο κόψιμο και περιορίσου στις χαλαρές αφέλειες ή στη φράντζα που όσο να πεις δε χρειάζονται κόψιμο συνέχεια.

Πηγή: womenonly.gr