Λένε πως το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία, αλλά σίγουρα πολλά άλλα πράγματα. Δείτε παρακάτω μερικές αλήθειες και ενδιαφέροντα δεδομένα που ισχύουν για το χρήμα και την αξιοποίησή του.

  1. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι το πιο ακριβό αντικείμενο που κατασκευάστηκε ποτέ και κόστισε 150 δισεκατομμύρια δολάρια.
  2. Τα κοχύλια της θάλασσας χρησιμοποιήθηκαν κάποτε σε πολλά μέρη του κόσμου ως χρήματα.
  3.  Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα, το να ξοδεύεις χρήματα για τους άλλους σε κάνει πιο ευτυχισμένο από το να ξοδεύεις για σένα.
  4. Το κάθε χαρτονόμισμα μπορεί να μεταφέρει έναν ιό της γρίπης για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
  5. Οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έβγαλαν τόσα χρήματα το 2012 ώστε θα μπορούσαν να τερματίσουν την παγκόσμια φτώχεια όχι μία αλλά τέσσερις φορές.
  6. Σύμφωνα με ερευνητές, οι πλούσιοι στη Φλωρεντία της Ιταλίας αποτελούν σήμερα τους απογόνους των ίδιων οικογενειών που ήταν πλούσιοι πριν από 600 χρόνια.
  7. Περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια καταβάλλονται για δωροδοκίες κάθε χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
  8. Η ακριβότερη πίτσα στον κόσμο κόστισε περίπου 4.700 ευρώ και στα υλικά υπήρχε χαβιάρι, αστακός και φύλλα χρυσού.
  9. Το 70% των εκατομμυριούχων παγκοσμίως όταν ερωτήθηκαν δήλωσαν πως δεν θεωρούν τους εαυτούς τους πλούσιους.
  10. Ένα μέσο χαρτονόμισμα δολαρίου έχει υπολογιστεί ότι έχει επάνω κολπικά βακτήρια, μικρόβια από στόματα, DNA από κατοικίδια ζώα και ιούς.