Μια αρθρογράφος, η οποία δίνει συμβουλές στους αναγνώστες, δεν μάσησε τα λόγια της όταν μια μητέρα της έγραψε, ρωτώντας τι να κάνει με την άρνηση του αδελφού της να δώσει στην κόρη της ένα δώρο 1.000 δολαρίων σε μετρητά για το γάμο της – αφού η ανιψιά του τον απαγόρευσε να πάει λόγω των συντηρητικών του απόψεων.

Η μητέρα έγραψε στη στήλη «Ask Amy» της δημοφιλούς αρθρογράφου συμβουλών Amy Dickinson, λέγοντας πως η «πολύ πολιτικά προοδευτική» κόρη της ζήτησε να μην προσκληθεί στο γάμο της ο συντηρητικά σκεπτόμενος θείος της Dave.

«Αν και εκείνη και ο Dave είχαν πάντα καλή σχέση (νόμιζα), είναι συντηρητικός ψηφοφόρος και έχει υποστηρίξει υποψηφίους που όλοι απεχθανόμαστε», έγραψε η μητέρα. «Έγραψα στον Dave ένα πολύ ωραίο σημείωμα, λέγοντάς του ότι δεν θα αισθανόμασταν άνετα μαζί του στο γάμο και ότι δεν θα προσκληθεί». «Ο Dave δεν απάντησε και δεν παρευρέθηκε», πρόσθεσε.

Η μητέρα έγραψε ότι μετά τον γάμο, έστειλε στον Dave φωτογραφίες «για να τον κάνει να νιώσει ότι δεν τον αφήσαμε εντελώς έξω», αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ και δεν έχει απαντήσει σε τίποτα από τότε. Πρόσθεσε ότι τα άλλα αδέλφια της ήταν θυμωμένα μαζί της για την όλη υπόθεση.

Και δεν ήταν μόνο αυτό… «Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ο Dave δεν έχει στείλει στην κόρη μου και στον γαμπρό μου γαμήλιο δώρο», έγραψε, εξηγώντας ότι ο αδελφός της πάντα έδινε σε μέλη της οικογένειας πάνω από 1.000 δολάρια σε μετρητά ως γαμήλια δώρα και η κόρη της ήταν αναστατωμένη που δεν είχε λάβει τίποτα από εκείνον.

«Η συμπεριφορά του Dave με αναστατώνει και με φέρνει σε δύσκολη θέση», έγραψε. «Πώς μπορώ να κάνω τον αδελφό μου να αλλάξει τη συμπεριφορά του;».

«Σας παρακαλώ, μη μου πείτε ότι εγώ είμαι αυτή που το ξεκίνησε αυτό με το να μην καλέσω τον αδελφό μου στο γάμο. Εξάλλου, είναι ένας ενήλικας άνδρας, ενώ η κόρη μου είναι νέα και μόλις ξεκινάει».

Η απάντηση της αρθρογράφου

Ξεκινώντας με μια σύνοψη των γεγονότων, η Έιμι δεν κρατήθηκε. «Ας ανακεφαλαιώσουμε: Η ευαίσθητη κόρη σας είναι πολύ φοβισμένη για να βρεθεί κοντά σε έναν συντηρητικό ψηφοφόρο, ώστε να επιτρέψει στον θείο της “Dave” να παραστεί στον γάμο της», έγραψε.

«Στη συνέχεια, σας ζητάει να κάνετε τη βρώμικη δουλειά για εκείνη, και (φυσικά) το κάνετε!», έγραψε και στη συνέχεια εξήγησε ότι το να στείλει στον Dave τις φωτογραφίες από τον γάμο ήταν απλώς να «του τρίψει στη μούρη» στην εξορία του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δεύτερο «πρόβλημά» της. «Εν ολίγοις: Οι νύφες που φοβούνται πολύ τα μέλη της οικογένειας για να τα καλέσουν σε έναν οικογενειακό γάμο, δεν έχουν στη συνέχεια την ευχαρίστηση να λάβουν τα χρήματά τους».

«Φαίνεστε να φοβάστε την κόρη σας σχεδόν όσο φοβάται και εκείνη τον αδελφό σας, αλλά ελπίζω ότι θα βρείτε έναν τρόπο να της πείτε με θάρρος ότι η Τράπεζα του θείου Dave είναι κλειστή, τουλάχιστον για το δικό σας τμήμα της οικογένειας».

Ο αρθρογράφος έκλεισε με τη συμβουλή ότι ο Dave ήταν το μόνο άτομο στην κατάσταση που συμπεριφερόταν σωστά και ότι η μητέρα θα έπρεπε να κάνει ό,τι έκανε κι εκείνος: «να απομακρυνθεί, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που του ζητήσατε να κάνει».