Μια νεαρή γυναίκα αποφάσισε να μη φορέσει ποτέ ξανά παπούτσια στη ζωή της και πλέον απολαμβάνει όλες τις δραστηριότητες ξυπόλυτη, αφού με γυμνά πόδια κυκλοφορεί στο δρόμο, οδηγεί και κάνει ορειβασία.

Η 25χρονη El Robertson από το Μπρίστολ αναφέρει ότι έλαβε αυτή την απόφαση πριν από ένα χρόνο, γιατί θεωρεί «απελευθερωτικό» το γεγονός να έρχεται το πέλμα της σε επαφή από το έδαφος και να μην πιέζεται από κάτι, όπως αναφέρει η mirror.co.uk.

«Δεν έχω ούτε μία φουσκάλα», αναφέρει χαρακτηριστικά και υποστηρίζει ότι τα πόδια της είναι σε καλύτερη κατάσταση ξυπόλυτα, ενώ μπορεί πιο εύκολα να κάνει ορειβασία, αφού «κολλάνε πάνω στα βράχια».

Παρόλα αυτά, ορισμένες φορές είναι αναγκασμένη να φορέσει παπούτσια, όπως στο γυμναστήριο και στο σούπερ μάρκετ, αφού δεν της επιτρέπουν να κυκλοφορεί ξυπόλητη. Όμως η ίδια δεν πτοείται, ενώ αδιαφορεί για τα αδιάκριτα βλέμματα και τα αρνητικά σχόλια.

«Δεν νομίζω ότι θα αγοράσω ξανά άλλο κανονικό ζευγάρι παπούτσια», λέει και προσθέτει πως «όταν κοιτάς τα πόδια των περισσότερων ανθρώπων, τα δάχτυλα των ποδιών τους είναι τόσο κουλουριασμένα και δεν είναι φυσικό, είναι αυτό που έχουν κάνει τα παπούτσια στα πόδια των ανθρώπων».

«Όταν σταμάτησα να φοράω παπούτσια, τα πόδια μου φάρδιναν και τα δάχτυλα μου έχουν πλέον κενά ανάμεσα σε καθένα από αυτά. Αλλά το κυριότερο είναι πως τα δάχτυλά μου έχουν απλωθεί, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μαξιλάρι μυών στην καμάρα και τώρα είναι ένας παχύς δυνατός μυς», σημειώνει για την επιλογή της.